Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta
Dodano 2011-11-26 17:08
Tytul
Pozdrawiam panią Ewę uwielbiam ją i jej kuchnię.[Małgosia]
Dodano 2011-12-17 13:25
a.
Witam,Pani Ewo nie wyobrażam sobie aby Pani program miał by łzniknąć,Pani jest wspaniała w prowadzeniu tego programu tak jak przepisy Pani i wykonanie.Nie wyobrażam sobie soboty bez Pani programu,przepisy odrazu próbuje zaraz piekę piernik,a cisto raffaelo kapitane.Pozdrawiam Maria
Tytul
6a.
Witam,Pani Ewo nie wyobrażam sobie aby Pani program miał by łzniknąć,Pani jest wspaniała w prowadzeniu tego programu tak jak przepisy Pani i wykonanie.Nie wyobrażam sobie soboty bez Pani programu,przepisy odrazu próbuje zaraz piekę piernik,a cisto raffaelo kapitane.Pozdrawiam Maria
Dodano 2012-02-13 11:34
Pani program jest w prost niezastąpiony. A przepis na ciasto rafaello genialny. Pozdrawiam!
Ciasto rafaello
Witam Pani Ewo!Pani program jest w prost niezastąpiony. A przepis na ciasto rafaello genialny. Pozdrawiam!
Dodano 2012-02-20 18:19
bardzo podoba mi się pani program jestem smutna,że nie pokazują pani w soboty i niedziele bo chcę znać inne przepisy tak samo dobre jak ciasto ,,Raffaelo" bylo pyszne. Mniam.
Tytul
Pani Ewobardzo podoba mi się pani program jestem smutna,że nie pokazują pani w soboty i niedziele bo chcę znać inne przepisy tak samo dobre jak ciasto ,,Raffaelo" bylo pyszne. Mniam.
Dodano 2012-02-21 9:34
Ewa gotuje
Nowe odcinki Ewa gotuje od marca 2012 r . czyli podobnie jak rok temu mamy zimową przerwę w emisji nowych odcinków.
Dodano 2012-02-29 18:19
28-02-12 Lucyna
Pani Ewo jestem pod wrażeniem Pani przepisów,są podane tak przejrzyście,że nawet laik kulinarny da sobie radę,a dekoracja stołu to uczta dla oka
Dodano 2012-03-31 11:22
ps.rafaelo superrrrrrrrr robiłam szybko się robi a smak niezapomniany
Pani Ewo
Różne przepisy czytam ale zawsze w końcu korzystam z Pani które są perfekto bardzo dziękuję i pozdrawiam cieplutko ,ps.rafaelo superrrrrrrrr robiłam szybko się robi a smak niezapomniany
Dodano 2012-04-01 19:32
ciasto Rafaello ale mam problem
odnoscie wielkosci foremki gdyby
Pani mogla w przyszlosci podawac
rozmiar.
Serdecznie pozdrawiam Viola
Tytul
Pani Ewo Pani przepisy są rewelacyjne.Dzisiaj bede robicciasto Rafaello ale mam problem
odnoscie wielkosci foremki gdyby
Pani mogla w przyszlosci podawac
rozmiar.
Serdecznie pozdrawiam Viola
Dodano 2012-04-01 19:55
Tytul
Tak około 20 x 30 cm. Tak aby 2 języczki biszkoptowe zmieściły się obok siebie.
Dodano 2012-04-06 15:12
witam Ewcia
najlepsze ciasto jakie jadłam rodzine witam tylko tym:D
Dodano 2012-04-06 16:09
Tytul
witam dziękuję za ten przepis ,jest niesamowity ...pozdrawiam
Dodano 2012-04-20 13:04
Tytul
witam mam pytanie ukladamy ciastka i wykładamy na nie masę a póżniej znowu biszkopty czy już nie pozdrawiam
Dodano 2012-04-21 13:50
rafaello
skoro nie pisze, że układamy to nie układamy
Dodano 2012-04-28 19:32
Tytul
Witam mam pytanko,a tą czekolade ma się rospuścić w galarecie,pozdrawiam
Dodano 2012-05-01 19:47
Ostatnio robiłam Rafaelo bardzo udany przepis wszystkim smakowało to ciasto. Inne przepisy też są bardzo dobre.Bardzo lubię oglądać Pani programy. Pozdrawiam Basia.
Tytul
Witam Pani Ewo!Ostatnio robiłam Rafaelo bardzo udany przepis wszystkim smakowało to ciasto. Inne przepisy też są bardzo dobre.Bardzo lubię oglądać Pani programy. Pozdrawiam Basia.
Dodano 2012-05-27 4:58
uwielbiane
jest to deser który robię conajmiej 2 razy w tygodniu dla wszystkich znajomych.Uwielbiamy go
Dodano 2012-08-06 9:47
Jak dla mnie zbyt słodkie, moze to kwestia doboru galaretki i czekolady?
Fajnym sposobem na to ciasto na upały takie jak dziś jest schłodzić je przez godzine-dwie w zamrazarce. Ciasto wydaje sie mniej słodkie. Przetestowałam na jednym kawałku.
Druga kwestia- jezeli nie macie likieru mozecie wykorzystac mocno zaparzoną wystudzoną kawet- fajnie sie komponuje z kokosem. Tylko wtedy trzeba zostawic na dluzej zeby spod sie sciał- u mnie po nocy było idealne
Biszkopty
Czy biszkopty kładzie się tylko na spód czy przekłada nim rowniez ciasto w srodku?Jak dla mnie zbyt słodkie, moze to kwestia doboru galaretki i czekolady?
Fajnym sposobem na to ciasto na upały takie jak dziś jest schłodzić je przez godzine-dwie w zamrazarce. Ciasto wydaje sie mniej słodkie. Przetestowałam na jednym kawałku.
Druga kwestia- jezeli nie macie likieru mozecie wykorzystac mocno zaparzoną wystudzoną kawet- fajnie sie komponuje z kokosem. Tylko wtedy trzeba zostawic na dluzej zeby spod sie sciał- u mnie po nocy było idealne
Dodano 2012-08-06 16:17
Słodkość to kwestia bardzo indywidualna - ja akurat za takim przepadam , jeden kawałek i czuję się zaspokojona
ciasto rafaello
biszkopty kładzie się na sod ciasta.Słodkość to kwestia bardzo indywidualna - ja akurat za takim przepadam , jeden kawałek i czuję się zaspokojona
Dodano 2012-08-06 21:11
Tytul
Dzięki. W najblkizszym czasie bede testowała wersje przekładaną- biszkopty lekko nasączone kawą/krem/biszkopty/krem. Dam znac co z tego wyszło bo powiem szczerze spód kawowy z lekką goryczą kawy w połaczeniu z tym słodkim kremem bardzo mi przypadł do gustu
Dodano 2012-08-24 13:29
Tytul
Niestety smietana sie zwazyl przy dodawaniu galaretki. Czy galaretka powinna byc jeszcze plynna czy juz scieta? Jak ja dodac, aby wszystko sie nie zwazylo?
Dodano 2012-09-03 19:11
Dot Smietana sie scieła
Witaj. Na mój gust galretka była za mało przestudzona. Galaretka musi byc płynna ewentualnie lekko scieta. Jak wymieszasz scieta galaretke "skawali się" po wymieszaniu ze smietaną i wątpliwe jest czy cała masa ładnie sie zetnie.
Dodano 2012-09-03 19:15
Do tego dodałam galaretke brzoskwiniową. Nadal jest słodkie ale tym razem uzyłam innych biszkoptów które koniec końców okazły się słodzone wiec nie mam porównania. Ciasta od wczoraj juz nie ma:P
Eksperymenty
Zrobiłam zapowiadany eksperyment przekładając mase jeszcze jedną warstwą biszkoptów. Biszopty nasączyłam mocną kawą. Wyszło fajnie.Do tego dodałam galaretke brzoskwiniową. Nadal jest słodkie ale tym razem uzyłam innych biszkoptów które koniec końców okazły się słodzone wiec nie mam porównania. Ciasta od wczoraj juz nie ma:P
Dodano 2012-11-05 18:46
Smolorz
Często wychodzą jej gnioty i zakalce, a ciasta kupowane są w lokalnej cukierni. Taka prawda.
Dodano 2012-11-05 20:07
Tytul
Tak tak zazdrośniku, a świstak siedzi i zawija w sreberka.
Dodano 2012-11-08 21:27
oj Smolorz
OJ,OJ ty to masz problemy z pieczeniem i gotowaniem jak tobie nie wychodzi to innym też.
Dodano 2012-11-08 21:36
super
Pani Ewo oglądać Panią w kuchni to prawdziwa przyjemność. A Pani przepisy są super aż się chce zaraz po programie przystąpić do działania. Może to Pani podejście i miłość do gotowania dodaje mi skrzydeł. Pozdrawiam
Dodano 2012-12-01 19:38
Mam pytanie
ten przepis jest znakomity. tylko gdyby zrobić to innaczej czyli zmienić w ferrero sze. A mianowiecie białą czekoladę zamienic na goszką lub mleczną wiórki kokosowe na pokruszone orzechy laskowe a galaretką na wiśniową? Tylko nie jestem pewna co do tej galaretki może jakaś inna powinna być??
Dodano 2012-12-01 21:22
Tytul
myślę, że może być całkiem smaczne a galaretka wiśniowa pasuje jak najbardziej
Dodano 2013-05-10 21:37
Tytul
Ciasto bardzo smaczne, efektywnie wygląda udekorowane migdałami lub orzechami. Serwowane było na moim weselu - wspaniałe najchętniej wybierane przez gości.
Dodano 2014-11-23 13:59
Tytul
Bardzo dobre ciasto . Sama zaczęłam gotować pani przepisy choć mam 11 lat.
Dodano 2016-10-24 10:34
Baska z Grudziądza.
Tytul
Zrobiłam wczoraj , przepyszne. Dziękuję za przepis.Baska z Grudziądza.
Dodaj komentarz