Strona główna >> Ciasta

Ciasto I ( makowe ) Białka ubić na sztywna pianę, dodać cukier, mąkę oraz mak. Piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Ciasto II 2 białka ubić na pianę odstawić na bok, . . .

Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach. Jeszcze ciepłą fasolę miksujemy. Dodajemy czekoladę, cukier puder kakao i migdały (najpierw uprażone i posiekane), mieszamy. Formujemy zgrabne kulki . . .

Masło porządnie utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku. Make wymieszać z proszkiem do pieczenia i dosypywać po trochu utartej masy. Cytrynę dobrze wyparzona w gorącej wodzie utrzeć w całości . . .

Margarynę roztopić. Ubić białka na sztywno dodać cukier na puszysta masę, dodać żółtka. Zostawić margarynę aby ostygła gdy tak się stanie połączyć ją z białkami a następnie dodać mleko w p . . .

Wyrabiamy ciasto ręcznie, wsypujemy do miski mąkę, margarynę piwo i szczyptę soli wyrabiamy ciasto. Następnie ciasto idzie do lodówki, na kilka godzin od 2 do 12, w zależności ile mamy cza . . .

Margarynę, cukier, wodę, cukier waniliowy i kakao zagotować i odstawić do wystudzenia. Wcześniej przygotować biszkopty: ułożyć je na wilgotnej ściereczce i przykryć drugą wilgotną ściere . . .

wykonanie: Margarynę, jajko , cukier rozkręcam mikserem do tego dodaję stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do piecz. i sodą , mleko a na koniec kakao i zapach .piec w 170'C - ok. 60min/ . . .

Żółtka, cukier waniliowy, cukier, mąkę i jedną szkl. mleka+ paczka wiórków zmiksować , 2 szklanki mleka zagotować, wlać tą masę i ugotować budyń. Palmę utrzeć dodając budyń. Na koniec doda . . .