Strona główna >> Ciasta
Białka ubijać około 20 min, dodać cukier kryształ, dalej ubijać dodając cukier puder jeszcze ubijać z 10 min, dodać make ziemniaczana wymieszać z bezowego ciasta uformować 3 krążki. Susz . . .
Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach. Jeszcze ciepłą fasolę miksujemy. Dodajemy czekoladę, cukier puder kakao i migdały (najpierw uprażone i posiekane), mieszamy. Formujemy zgrabne kulki . . .
Masło porządnie utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku. Make wymieszać z proszkiem do pieczenia i dosypywać po trochu utartej masy. Cytrynę dobrze wyparzona w gorącej wodzie utrzeć w całości . . .
Margarynę, cukier, wodę, cukier waniliowy i kakao zagotować i odstawić do wystudzenia. Wcześniej przygotować biszkopty: ułożyć je na wilgotnej ściereczce i przykryć drugą wilgotną ściere . . .
Margarynę roztopić. Ubić białka na sztywno dodać cukier na puszysta masę, dodać żółtka. Zostawić margarynę aby ostygła gdy tak się stanie połączyć ją z białkami a następnie dodać mleko w p . . .
wykonanie: Margarynę, jajko , cukier rozkręcam mikserem do tego dodaję stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do piecz. i sodą , mleko a na koniec kakao i zapach .piec w 170'C - ok. 60min/ . . .
Wyrabiamy ciasto ręcznie, wsypujemy do miski mąkę, margarynę piwo i szczyptę soli wyrabiamy ciasto. Następnie ciasto idzie do lodówki, na kilka godzin od 2 do 12, w zależności ile mamy cza . . .
Żółtka, cukier waniliowy, cukier, mąkę i jedną szkl. mleka+ paczka wiórków zmiksować , 2 szklanki mleka zagotować, wlać tą masę i ugotować budyń. Palmę utrzeć dodając budyń. Na koniec doda . . .