Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy na Zupy

Czas 15 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

20 dag boczku pokrojonego w kostkę,
4 białe kiełbasy,
kilka ziaren ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
1 łyżka majeranku,
2 ząbki czosnku i kilka szt. suszonych wymoczonych grzybów.
1 litr zakwasu do żurku wcześniej zrobionego,
0,5 l śmietany kwaśnej
natka pietruszki do dekoracji i jajka gotowane

zakwas:

Sposób wykonania:

Przepis na żurek autorstwa Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje.
1. Podsmażyć boczek. Połowę podsmażonego boczku dodać do garnka.
2. Dodać kiełbasę białą.
3. Przyprawić żurek zielem angielskim, liściem laurowym, majerankiem i czosnkiem.
4. Zalać wodą i dodać namoczone suszone grzyby.
5. Zagotować.
6. Przerzucić przez sitko zakwas odcedzić i przetrzeć przez sitko płatki które były w zalewie.
7. Dodać zakwas do garnka(proporcja na 6 szkl. wywaru potrzebna jest 2 szkl. zakwasu.
8. Zagotować i podawać. Posolić ewentualnie.
9. Na koniec dodać śmietany kwaśnej mieszając gotujemy.
10. Nalać żurek do talerza dodać na wierzch resztę boczku podsmażonego i smacznego.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
wszystko ok ale jak dla mnie za duzo cukru, ja dalam mniej i wyszly rewelacyjne...
| 2014-07-27 12:38 |

Tytul
ta sałatka nie jest bardzo pikantna ,jej smak jest nie do opisania ...
| 2014-07-26 8:03 |

Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |
drupal hit counter