Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

30 dag brokuła ( w sezonie zimowym może być mrożony)
3 ziemniaki
1/4 selera
pół szklanki śmietany 30%
garść startego żółtego sera
4 kromki chleba tostowego
sól, pieprz

olej

Sposób wykonania:

Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, selera również obieramy i kroimy drobno, wszystkie warzywa wkładamy do jednego garnka, zalewamy 1,5 litra wody i gotujemy do miękkości. W trakcie gotowania uzupełniamy wodę która wyparowała.Gdy warzywa są miękkie miksujemy je lub przecieramy przez sito. Do zupy dodajemy śmietanę, solimy wg uznania.
Tosty kroimy w kostkę i rumienimy na rozgrzanym oleju. Zupę nalewamy do bulionówek, posypujemy serem oraz grzankami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |

krysia.T
rewelacja...
| 2014-05-08 16:33 |

Tytul
pychotkaaaa Pani Ewo!!!!...
| 2014-05-03 19:10 |

Tytul
A mnie dość długo się piecze, jest w tortownicy i wyrosło wysoko, ale jakieś surowe się wydaje a już ponad godzinę jest ...
| 2014-04-25 22:05 |
drupal hit counter