Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta

Czas 55 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

Masa orzechowa:
10 żółtek
250 g cukru pudru
laska wanilii
łyżka kakao
2 łyżki mleka
250 g zmielonych orzechów włoskich

Masa migdałowa:
10 białek
szczypta soli
250 g cukru pudru
sok z połowy cytryny
250 g prażonych zmielonych migdałów
3 łyżki zmielonych biszkoptów

polewa czekoladowa


Sposób wykonania:

Masa orzechowa:
żółtka miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy wnętrze z laski wanilii, kakao wymieszane z mlekiem oraz zmielone orzechy, mieszamy i wykładamy do tortownicy uprzednio nasmarowanej masłem i wysypanej mąką ziemniaczaną.
Masa migdałowa:
białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier puder, miksujemy aą piana będzie sztywna.
Następnie dodajemy sok z cytryny, zmielone migdały i biszkopty, mieszamy delikatnie łyżką by składniki się połączyły. Masę wykładamy do tortownicy, na środku robimy niewielki kopczyk gdyż ciasto lekko opadnie. Pieczemy 50 minut w 170 stopniach C, po wystudzeniu smarujemy polewą czekoladową.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [10]




Przepisów
Od
Dodano 2012-05-12 18:17

Tytul

Dzień dobry,oglądam Pani program regularnie. Podobają mi sie przepisy,pare dań już zrobiłam,wyszły przepysznie. Pozdrawiam. Natalia



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-14 19:49

Tytul

witam
właśnie wstawilam torcik do piekarnika ?art
ciekawe czy mi wyjdzie ?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-18 19:20

Tytul

zawsze ogladam Ewe Wachowicz i upieklam juz kilka ciast sa wspaniale.Tak chcialam kupic miarke i siekaczke .ktore uzywa p.Ewa,ale nie wiem gdzie je kupic,pozdrawiam p Ewe wspaniale uczy nas gotowac.



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-29 20:50

Tytul

Ogladam kazdy Pani program. Najbardziej podobaja mi sie przepisy na ciasta. Zawsze musze je wyprobowac. Pozdrawiam.



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-31 16:29

wielkośc -:)

witam,jak duż powinna być tortownica? bo chyba nie doczytałam.
pozdrawiama



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-01 8:18

tortownica

średnica około 25 cm



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-16 14:39

Tytul

czy te dwie masy piecze sie jedna na drugiej czy kazda oddzielnie?



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-16 16:41

Tytul

masy pieczemy nakłądając jedną na drugą w kolejności jaką podano w przepisie



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-23 21:08

Tytul

zrobilam według przepisu i spod ciasta do bani rozlewal sie



Przepisów
Od
Dodano 2013-12-11 21:55

Tytul

Polecam,pyszny ale ja ten przepis zmodyfikowałam przekładając go bitą śmietaną .Całość również otoczyłam śmietaną i opruszyłam prażonymi płatkami migdałów.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
wszystko ok ale jak dla mnie za duzo cukru, ja dalam mniej i wyszly rewelacyjne...
| 2014-07-27 12:38 |

Tytul
ta sałatka nie jest bardzo pikantna ,jej smak jest nie do opisania ...
| 2014-07-26 8:03 |

Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |
drupal hit counter