Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta

Czas 40 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 paczka sucharków
delikatesowych 290 g
400 g nutelli
1/2 kg twarogu
5 łyżek cukru pudru
1/2 l śmietany kremówki
1 szkl. mleka
3 łyżki żelatyny
2 galaretki
owoce np.truskawki,brzoskwinie

Sposób wykonania:

Suchary przepuścić przez maszynkę lub zetrzeć na tarce następnie wymieszać z nutellą. Masą wyłożyć dno tortownicy,ugnieść łyżką i wstawić do lodówki. Twaróg zmielić. W 1/4 szkl.mleka rozmieszać żelatynę-resztę mleka zagotować i wymieszać z żelatyną.
Śmietanę kremówkę ubijamy dopiero gdy mleko z żelatyną będzie zimne i zacznie być ciągnące. Do ubitej kremówki dodajemy cukier puder, po trochu twaróg i na końcu mleko z żelatyną(mieszamy na wolnych obrotach robota lub łyżką).
Całość wykładamy na spód. Jak masa stężeje na wierzch ułożyć owoce i zalać 2 galaretkami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [1]




Przepisów
Od
Dodano 2013-05-21 15:09

Filadelfia the best

Właśnie robię, ale już wiem, że będzie pychotka u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
Tresc komentarza...
| 2014-07-30 16:32 |

Tytul
wszystko ok ale jak dla mnie za duzo cukru, ja dalam mniej i wyszly rewelacyjne...
| 2014-07-27 12:38 |

Tytul
ta sałatka nie jest bardzo pikantna ,jej smak jest nie do opisania ...
| 2014-07-26 8:03 |

Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |
drupal hit counter