Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 60 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

8 białek
20 dkg cukru kryształu
20 dkg cukru pudru
1 plaska łyżeczka maki ziemniaczanej

1 litr śmietany kremówki
4 śmietany fixy
dżem z czerwonej porzeczki

Sposób wykonania:

Białka ubijać około 20 min, dodać cukier kryształ, dalej ubijać dodając cukier puder jeszcze ubijać z 10 min, dodać make ziemniaczana wymieszać z bezowego ciasta uformować 3 krążki.
Suszyć 2 do 3 godzin, termoobieg 100 stopni.
Po wysuszeniu krążki przekładamy dżemem porzeczkowym, krążek posmarowany dżemem, na to ubita śmietana następny krążek z dżemem, znowu ubita śmietana suchy krążek. Udekorować śmietaną, posypać startą czekoladą można pookładać czerwone porzeczki.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
basik14 | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Tresc komentarza...
| 2015-01-27 17:53 |

Tytul
sprawdzilam przepis ,polecam ...
| 2015-01-25 13:53 |

rokalik
jako piekarzowi to nawet mi się udały polecam i pozdrawiam tomczysko ...
| 2015-01-18 18:24 |

Tytul
Spróbuj ale na swoją odpowiedzialność. W przepisie jest śmietana i tego proszę się trzymać :)...
| 2015-01-15 9:30 |

Tytul
czy zamiast smietany moge dodać gęsty jogurt naturalny?...
| 2015-01-13 13:01 |

agnes
Dużo pracy przy przygotowaniach. Pierwszy raz zrobiłam i na pewno nie ostatni. Czas przygotowania zajęło mi dłużej niż 6...
| 2015-01-02 22:14 |

pychotka
od lat robię właśnie z tego przepisu sałatkę gyros, wszystkim smakuje i na każdą okazję wszyscy sobie ją zamawiają :D...
| 2014-12-30 12:32 |

Tytul
Rewelacja:) robię nieustająco dla dzieci :)
...
| 2014-12-06 11:52 |
drupal hit counter