Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje. 407 sprawdzonych przepisów. Wypróbuj sprawdzone receptury Ewy Wachowicz.





Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 60 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

8-10 grubszych plastrów gotowanej szynki
3 jajka ugotowane na twardo
2 ogórki konserwowe
Słoiczek szparagów konserwowych
Mała puszka groszku
Połowa żółtej lub czerwonej papryki
Natka pietruszki
Pomidory koktajlowe
Opakowanie żelatyny z przyprawami.

Sposób wykonania:

Apetyczna i szybka w wykonaniu szynka w galarecie. Jajka obieramy ze skorupek, każde kroimy na 4 cząstki, podobnie jak ogórki. Szparagi i groszek odcedzamy. Paprykę oczyszczamy z nasionek i kroimy w paseczki.
Na środku każdego plastra szynki układamy szparagi, kawałek jajka i ogórek. Zawijamy i układamy obok siebie w głębszym półmisku. Ozdabiamy danie, układając dookoła paski papryki, pomidorki koktajlowe i natkę pietruszki. Żelatynę rozpuszczamy w litrze gorącej wody. P
rzestudzoną ostrożnie zalewamy szynkę, i wstawiamy półmisek do lodówki. Pozostawiamy na 3-4 godziny.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
Ja gotuje tradycyjna krzonówke sułkowicką, nauczyła mnie teściowa. Gotuje ja na niesie wędzonym, kościach wędzonych i se...
| 2014-04-19 15:05 |

Rewelacja!!
Jest już w piekarniku!! Robię go już drugi raz. Za pierwszym razem wyszedl super, nie doczekał dnia następnego-rodzinka ...
| 2014-04-18 22:50 |

tytul
=...
| 2014-04-14 13:47 |

tytul
=...
| 2014-04-10 14:40 |

Tytul
Przepyszne jak mojej mamy
...
| 2014-04-09 12:48 |

Pieke i pieke
to niesamowita ciasto zawsze wychodzi i schodzi tak szybko , ze znowu musze piec ;)) najlepsze ciasto włoskich babek dro...
| 2014-04-05 21:41 |

Tytul
Właśnie robię tą pizzę. Napewno znowu będzie poszła bo już ras ją robiłam i była super.
Pozdrawiam serdecznie...
| 2014-04-05 16:40 |

Pycha
Ten przeis jest prosty i zarazem smaczny polecam :)...
| 2014-03-29 12:59 |
drupal hit counter