Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 10 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

5 jaj,
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,
2 budynie śmietankowe b/cukru,
1 i 1/2 szklanki cukru,
olejek śmietankowy ,
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 szklanki oleju,
4 jabłka.

Sposób wykonania:

Całe jaja ubijamy na puszystą masę z cukrem. Mąkę mieszamy z budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy na przemian z olejem do masy jajecznej. Na koniec dodajemy olejek zapachowy i pokrojone w kostkę jabłka. Wymieszać. Wyłożyć ciasto na średnią blaszkę lub tortownicę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 55 minut.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (6 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
jolka | | kulinarne przepisy [21]




Przepisów
Od
Dodano 2011-12-07 12:46

Tytul

LATWE SZYBKIE I SMACZNE.NA PEWNO ZROBIE JESZCZE NIE RAZ....



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-23 20:28

Tytul

super ciacho !



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-25 22:34

Tytul

bardzo dobre z borowka amerykanska



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-22 14:22

Tytul

Ciasto bardzo łatwe i szybkie. polecam u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-16 19:27

Tytul

Dzięki bardzo za szybki i bardzo prosty przepis u?miech Dzisiaj upiekłam PYSZNY Pozdrawiam Pani Ewou?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-19 10:37

Tytul

witam,robie je pierwszy raz,czekam na rezultat.



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-26 13:46

Szybkie ciasto

Ciasto robi sie błyskawicznie, olejek zapachowy daje piekny aromat, rodzinka zjadła w trybie przyspieszonym...POlecam



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-27 17:58

mniaaaaaaam

Polecam cisto pyszne u?miech)))al nastepnym razem dodam cynamonu ?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-11 15:14

Ika

ciasto szybkie i pyszneu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-12 16:35

ciastozerca

Polecam, wyszło świetne. Zrobiłem je w tortownicy więc wyszło wysokie. Pozdrawiam



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-28 20:05

ciasto

bardzo pyszne i szypkie w zrobieniu polecam wszystkim



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-20 19:11

Pyszne!

A ja dałam zamiast śmietankowego, budyń truskawkowy u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-04-20 17:31

laik

jestem laikiem w pieczeniu ciast , nic mi nie wychodzi a to ciasto wyszło , jest pyszne i super , dodałam jeden budyń karmelowy bo taki mialam i też pyszne ?art całuję panią Ewę



Przepisów
Od
Dodano 2013-05-18 17:55

Tytul

pyszniutkie, wszystkim smakuje, polecam u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-07-25 12:25

hmm

ale budyń ugotowany czy prosto z torebki wsypać??



Przepisów
Od
Dodano 2013-07-25 21:14

budyń

prosto z torebki oczywiście u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-11-25 14:50

pytanie

czy mogę dodać masę jabłkową, taką już gotową ze słoika?



Przepisów
Od
Dodano 2013-11-26 9:31

ciacho

można spróbować, ale może jednak delikatnie ją odcisnąć z nadmiaru soku...



Przepisów
Od
Dodano 2014-03-15 19:03

zbyt sie przypiekl

Kurcze, nie ma tu ani jednego komentarza, ze komus przypiekl sie placek. Przy czym mi zrumienil sie na ciemny braz juz po 20 min pieczenia w 180 stopniach! Oczywiscie nakrylam go paierem do pieczenia i zmniejszylam temperature do 150 stopni. Swoja droga, moja babcia np. piekla jableczniki zawsze w 150 stopniach- jej zdaniem 180 to zybt duzo .... Nie wiem, moze macie jakies slabiutkie piekarniki?



Przepisów
Od
Dodano 2014-04-25 22:05

Tytul

A mnie dość długo się piecze, jest w tortownicy i wyrosło wysoko, ale jakieś surowe się wydaje a już ponad godzinę jest w piekarniku... Szkoda, że nie ma precyzyjnych wymiarów balszki



Przepisów
Od
Dodano 2014-08-24 11:22

Pyszne ciasto

Ciasto proste do zrobienia i bardzo smaczne.
Zmniejszyłem jednak trochę temperaturę piekarnika. Myślę, że ci, którzy mają sprawne piekarniki mogą nieco zmniejszyć temperaturę pieczenia.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
cukier kryształ czy cukier puder?...
| 2014-10-29 19:34 |

Tytul
Bardzo smaczna.Robi sie szybciutko.Ja odjelam ilosc cukru a dodalam zurawine:-)))...
| 2014-10-27 8:32 |

Tytul
Rewelacyjna kiszona kapusta. Podstawa to proporcje jak tu i kupno kapusty z dobrego źródła. Pędzona kapusta tak jak pędz...
| 2014-10-22 19:02 |

Tytul
saładka najklepiej smakuje po tygodniu jak się przegryzie ...
| 2014-10-18 22:21 |

Tytul
to nie rogale marcińskie tylko drożdżowe. Rogale marcińskie powinny być wałkowane jak ciasto francuskie. A do ciasta dod...
| 2014-10-14 14:26 |

super
Fantastyczny sernik. Wczoraj zrobilam do dzisiaj juz jest zjedzony. POLECAM...
| 2014-10-12 19:24 |

Tytul
proszę przeczytać ostatnie zdanie przepisu. ...
| 2014-10-03 13:43 |

Tytul
a co z serem?!...
| 2014-10-01 13:45 |
drupal hit counter