Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
412 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 10 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

5 jaj,
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,
2 budynie śmietankowe b/cukru,
1 i 1/2 szklanki cukru,
olejek śmietankowy ,
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 szklanki oleju,
4 jabłka.

Sposób wykonania:

Całe jaja ubijamy na puszystą masę z cukrem. Mąkę mieszamy z budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy na przemian z olejem do masy jajecznej. Na koniec dodajemy olejek zapachowy i pokrojone w kostkę jabłka. Wymieszać. Wyłożyć ciasto na średnią blaszkę lub tortownicę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 55 minut.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (6 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
jolka | | kulinarne przepisy [21]




Przepisów
Od
Dodano 2011-12-07 12:46

Tytul

LATWE SZYBKIE I SMACZNE.NA PEWNO ZROBIE JESZCZE NIE RAZ....



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-23 20:28

Tytul

super ciacho !



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-25 22:34

Tytul

bardzo dobre z borowka amerykanska



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-22 14:22

Tytul

Ciasto bardzo łatwe i szybkie. polecam u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-16 19:27

Tytul

Dzięki bardzo za szybki i bardzo prosty przepis u?miech Dzisiaj upiekłam PYSZNY Pozdrawiam Pani Ewou?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-19 10:37

Tytul

witam,robie je pierwszy raz,czekam na rezultat.



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-26 13:46

Szybkie ciasto

Ciasto robi sie błyskawicznie, olejek zapachowy daje piekny aromat, rodzinka zjadła w trybie przyspieszonym...POlecam



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-27 17:58

mniaaaaaaam

Polecam cisto pyszne u?miech)))al nastepnym razem dodam cynamonu ?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-11 15:14

Ika

ciasto szybkie i pyszneu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-12 16:35

ciastozerca

Polecam, wyszło świetne. Zrobiłem je w tortownicy więc wyszło wysokie. Pozdrawiam



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-28 20:05

ciasto

bardzo pyszne i szypkie w zrobieniu polecam wszystkim



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-20 19:11

Pyszne!

A ja dałam zamiast śmietankowego, budyń truskawkowy u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-04-20 17:31

laik

jestem laikiem w pieczeniu ciast , nic mi nie wychodzi a to ciasto wyszło , jest pyszne i super , dodałam jeden budyń karmelowy bo taki mialam i też pyszne ?art całuję panią Ewę



Przepisów
Od
Dodano 2013-05-18 17:55

Tytul

pyszniutkie, wszystkim smakuje, polecam u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-07-25 12:25

hmm

ale budyń ugotowany czy prosto z torebki wsypać??



Przepisów
Od
Dodano 2013-07-25 21:14

budyń

prosto z torebki oczywiście u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-11-25 14:50

pytanie

czy mogę dodać masę jabłkową, taką już gotową ze słoika?



Przepisów
Od
Dodano 2013-11-26 9:31

ciacho

można spróbować, ale może jednak delikatnie ją odcisnąć z nadmiaru soku...



Przepisów
Od
Dodano 2014-03-15 19:03

zbyt sie przypiekl

Kurcze, nie ma tu ani jednego komentarza, ze komus przypiekl sie placek. Przy czym mi zrumienil sie na ciemny braz juz po 20 min pieczenia w 180 stopniach! Oczywiscie nakrylam go paierem do pieczenia i zmniejszylam temperature do 150 stopni. Swoja droga, moja babcia np. piekla jableczniki zawsze w 150 stopniach- jej zdaniem 180 to zybt duzo .... Nie wiem, moze macie jakies slabiutkie piekarniki?



Przepisów
Od
Dodano 2014-04-25 22:05

Tytul

A mnie dość długo się piecze, jest w tortownicy i wyrosło wysoko, ale jakieś surowe się wydaje a już ponad godzinę jest w piekarniku... Szkoda, że nie ma precyzyjnych wymiarów balszki



Przepisów
Od
Dodano 2014-08-24 11:22

Pyszne ciasto

Ciasto proste do zrobienia i bardzo smaczne.
Zmniejszyłem jednak trochę temperaturę piekarnika. Myślę, że ci, którzy mają sprawne piekarniki mogą nieco zmniejszyć temperaturę pieczenia.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


zalewa
czy 1000 ml wody napewno? a moze jedno 0 za duzo!+ 300ml octu- napewno zalewa za slaba- a moze ? chce je zrobic bo uwiel...
| 2015-08-29 18:14 |

Tytul
Witam. Juz od dziecka to ciasto jest w mojej rodzinie znane. Robione jest ono zwlaszcza na swieta lub z okazji imprez. T...
| 2015-08-26 14:55 |

anna
pizza jest tak cudowna ze robie ją non stop kazdemu smakuje i kazdy prosi mni o przepis.dziękuje...
| 2015-08-12 12:20 |

Tytul
Dobre wyszły...
| 2015-08-11 14:42 |

rewelacja
rowniez robilam :-) zupa pycha,rodzinka sie zajadala :-)...
| 2015-08-09 21:09 |

Tytul
CZY W SŁOIKACH RZEBA DOTAC ZALEWE KURA ZOSTAŁA CZY MAJĄ BYC SAME WARZYWA...
| 2015-08-08 19:46 |

Tytul
Bardzo dobry przepis. serdecznie dziękuję :)...
| 2015-07-29 17:12 |

Tytul
taka ilosc podalam,bo latwiej potem obliczyc proporcje.Wystarczy 1/3 tej ilosci.Pozdrawiam
...
| 2015-07-11 19:19 |
drupal hit counter