Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy na Sałatki

Czas 25 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

pół kapusty pekińskiej
cebula
sok z cytryny
sól, pieprz
3 łyżki śmietany
3 łyżki dżemu brzoskwiniowego
3 połówki brzoskwini z syropu
melisa

Sposób wykonania:

Kapustę myjemy i cienko szatkujemy, cebulę siekamy w drobną kostkę, brzoskwinie kroimy w troszkę większą kostkę niż cebulę.
Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski, polewamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy, mieszamy.
Śmietanę łączymy z dżemem i posiekaną melisą, wylewamy na sałatkę i delikatnie mieszamy.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [4]




Przepisów
Od
Dodano 2012-09-26 22:13

Świetna!!!

Zwłaszcza z roladkami!!!



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-02 19:47

pytanie

a jaka śmietana ? 30% czy 18%?



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-02 20:08

Tytul

śmietana oczywiście 18-stka u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-26 19:13

Pyszna

Ja zamiast śmietany dodałam jogurtu naturalnego i smacznie wyszło u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
Tresc komentarza...
| 2014-07-23 10:12 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |

krysia.T
rewelacja...
| 2014-05-08 16:33 |

Tytul
pychotkaaaa Pani Ewo!!!!...
| 2014-05-03 19:10 |
drupal hit counter