Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
445 sprawdzonych przepisów.


przepisy na domowe wypieki
Ciasta
    przepisy na domowe sałatki
sałatki
 




Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta

Czas 80 minut Porcji 20 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

3 szkl. mąki
0,25 szklanki cukru
1 kostka margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
masa:
3 śmietany 18% (1200ml)
1 szkl. cukru
5 jajek
1 budyń śmietankowy
0,20kg wiórek
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

Margarynę posiekać z mąka, dodać 5 żółtek oraz pozostałe składniki czyli cukier i proszek do pieczenia, ciasto zagnieść na kruszonkę,
na blaszkę wsypać 75% kruszonki, na to wylać masę. Na czas robienia masy pozostawione ciasto chowamy do zamrażarki (zawinięte w folię).

Masa:

Śmietanę miksujemy ze składnikami, na końcu dodajemy pianę z białek i mieszamy łyżką aby masa nie opadła, to wszystko wylać na ciasto, posypać resztą ciasta.
Piec 1 h w 180 stopniach.
Smacznego!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [15]




Przepisów
Od
Dodano 2011-10-12 16:48

snikers

bardo smaczne ciasto.



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-12 16:50

snikers

dominika pełszyk komentarz bardzo dobre



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-26 17:59

styropian

bardzo pyszne i proste w wykonaniu ciasto.



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-16 17:42

Tytul

to raczej zmieniona wersja ciasta ''a'la sernik'' polecam tę orginalną wersje przepisu.



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-24 13:01

Tytul

u ewy w programie jest wersja z jogurtem brzoskwiniowym zamiast smietany



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-25 10:40

styropian

tak, to ciasto można również zrobić z jogurtu o dowolnym smaku, jest pyszne



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-31 7:59

Tytul

przepis niedokładny, gdzie dajemy żółtka



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-01 8:25

Tytul

"śmietanę mieszamy ze składnikami" a więc z żółtkami również. Jak się przeczyta uważnie to wszystko jasne u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-29 9:45

Tytul

Tutaj nie ma co się wczytywać! Przepis jest nieprecyzyjnie napisyany i wszystkiego trzeba się domyślać!!! Jeśli ktoś nie piecze na co dzień, to może mieć nie lada problem! Trzeba się domyślać co zrobić z 1/4 ciasta, którą odłożyliśmy do lodówki czy z tymi jajami. To ma być przepis, a nie kurs logicznego myślenia!!!!!!!!!



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-27 17:03

bogles

a ja widze błąd w ciasto dodajemy 5 zoltek a w mase 5 bialek...



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-20 9:35

Tytul

CZY DO STYROPIANUMOŻNA DODAĆ NP.KAWAŁKI ANANASA?



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-20 10:03

Tytul

Możesz dodać co chcesz: kawałki ananasa, brzoskwiń ...



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-28 17:34

Śmietana

Śmietana słodka czy..?



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-01 11:38

Tytul

zwykła kwaśna śmietana



Przepisów
Od
Dodano 2013-05-26 13:50

budyń

budyń w proszku dać


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Przepyszny chłodnik. Pozdrawiam Jola ...
| 2017-07-17 18:06 |

Keks
Może masz rację z tym obsypaniem bakalii mąką. U mnie tak jak na zdjęciu bakalie opadają na dno ciasta. Następnym razem ...
| 2017-04-02 19:43 |

cwibak
Zanim dodamy bakalie do ciasta, oprószmy je mąką, wówczas nie opadną na spód podczas pieczenia...
| 2017-04-01 17:36 |

Murzynek a nie ambasador
To jest typowy murzynek drogie panie. ...
| 2017-04-01 17:17 |

olej
Najlepszy jest olej kokosowy, bo nie utlenia się w wysokiej temp. i przez to nie jest szkodliwy...
| 2017-04-01 17:16 |

Ambasador a nie murzynek
To,że ciasto jest kakaowe, nie oznacza że jest murzynkiem. W tradycyjnym przedwojennym przepisie dodaje się mniej mleka...
| 2017-03-16 8:45 |

Tytul
Przepis jest czytelny i nie wiem skąd takie pytania....
| 2017-02-18 14:19 |

rewelacja
sałatka jest pyszna...
| 2017-02-15 21:22 |
drupal hit counter