Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

8 PŁATÓW ŚLEDZI MATIAS
ZALEWA;
200ML OCTU 10%
1000ML WODY
4 CZUBATE ŁYŻKI STOŁOWE CUKRU
10 ZIAREN ZIELA ANGIELSKIEGO
10 ZIAREN PIEPRZU
DODATKOWO:
8 ŚREDNICH CEBUL

Sposób wykonania:

ŚLEDZIE WYMOCZYĆ OK.2 GODZIN.
SKŁADNIKI NA ZALEWĘ GOTOWAĆ NA WOLNYM OGNIU
10-15 MINUT.
CEBULE POKROIĆ W CIENKIE PÓŁKRAŻKI I WRZUCIĆ NA GOTUJĄCA WODĘ I PRZEZ MINUTE NA WOLNYM OGNIU GOTOWAĆ,ODCEDZIĆ,PRZELAĆ ZIMNA WODA I DOKŁADNIE ODSĄCZYĆ.
WYMOCZONE ŚLEDZIE UŁOŻYĆ WARSTWAMI Z CEBULA W SZKLANYM NACZYNIU [JA UŻYWAM ŻAROODPORNEGO Z PRZYKRYWKA] I ZALAĆ WYSTUDZONA ZALEWA.ODSTAWIĆ W CHŁODNE MIEJSCE.NAJLEPSZE SA NA DRUGI DZIEŃ.
SMAKOSZOM ŚLEDZI POLECAM TEN PRZEPIS I ŻYCZĘ SMACZNEGO.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [1]




Przepisów
Od
Dodano 2014-02-21 22:13

Płaty śledziowe

Czy nie za dużo tej zalewy jak na 8 płatów ? Ja na 5-6 płatów daję szklankę zalewy i śledzie z zalewą mieszczą się w litrowym słoiku.
Pozdrawiam. Wojtek.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |

krysia.T
rewelacja...
| 2014-05-08 16:33 |

Tytul
pychotkaaaa Pani Ewo!!!!...
| 2014-05-03 19:10 |

Tytul
A mnie dość długo się piecze, jest w tortownicy i wyrosło wysoko, ale jakieś surowe się wydaje a już ponad godzinę jest ...
| 2014-04-25 22:05 |
drupal hit counter