Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 30 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 kg skrzydełek drobiowych
2 szkalnki ryżu
3 cebule
warzywa - marchewka, pietruszka i seler
Składniki na zalewę:
6 szklanek wody
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki wegety
1/2 łyżeczki pieprzu
6 łyżek stołowych ketchupu
ząbek czosnku
1 kostka masła
2 łyżeczki słodkiej papryki

Sposób wykonania:

Wszystkie składniki zalewy zagotować. Skrzydełka opanierować w soli i pieprzu z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Warzywa pokroić w słupki. Ryż suchy (nie gotowany) wyłożyć na blachę, na to cebulę pokrojoną w plastry. Na ryżu poukładać warzywa i doprawione skrzydełka i zalać zalewą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celciusza, piec godzinę i 20 minut.
  • Currently 3.00/5

3.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
paulinat8 | | kulinarne przepisy [1]




Przepisów
Od
Dodano 2012-06-06 11:54

Tytul

zamiast skrzydełek włozyłam krotkie nożki, jedzonko pychotka,aaa i zmodyfikowalam zalewe ,ciut po swojemuu?miech polecam !!! to wazne ze..samo sie gotujeu?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

Tytul
Tresc komentarza...
| 2014-07-23 10:12 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |

krysia.T
rewelacja...
| 2014-05-08 16:33 |
drupal hit counter