Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Tradycyjne polskie dania

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

40 dag śledzi małosolnych
40 dag marchewki
40 dag cebuli
pół szklanki oleju ryżowego
100 g rodzynek
mała puszka koncentratu

Sposób wykonania:

Przepis na rybę po grecku z programu Ewa gotuje. Jest troszkę inna wersja ryby po grecku niż znamy, ponieważ pani Ewa zrobiła ją ze śledziami.
Śledzie jeśli są za słone namaczamy w wodzie przez godzinę. Marchewkę gotujemy w łupince tak aby nie była zbyt miękka (ma być al dente). Cebulę kroimy w ósemki, olej wlewamy na patelnię i od razu dodajemy cebulkę, cebula nie może się zasmaży - ma się dusi aż będzie nie surowa.
Marchewkę po ugotowaniu obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Dodajemy do cebuli, następnie dodajemy rodzynki i przecier. Mieszamy i chwilkę dusimy.
Śledzie wyjmujemy z wody i kroimy w paseczki.
Śledzie wkładamy do przestudzonych jarzyn.
Potrawa jest najlepsza na drugi dzień. Smacznego u?miech

Jeśli szukasz tradycyjnego przepisu, to polecam ten przepis: ryba po grecku

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (5 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
ta sałatka nie jest bardzo pikantna ,jej smak jest nie do opisania ...
| 2014-07-26 8:03 |

Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |

krysia.T
rewelacja...
| 2014-05-08 16:33 |
drupal hit counter