Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
415 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

2 podwójne piersi kurczaka
sól, pieprz
oliwa do smażenia

nadzienie:
1/4 szklanki bulionu drobiowego
1/3 szklanki rodzynek
2 łyżeczki cukru
1 łyżka masła
1 jabłko
2 łyżki bułki tartej
1 żółtko

sos do roladek:
1 łyżka klarowanego masła
1 łyżka mąki
pół łyżeczki majeranku
pół łyżeczki tymianku
pół łyżeczki papryki słodkiej
łyżeczka estragonu
szczypta chili
1 szklanka bulionu drobiowego

Sposób wykonania:

Każdą połówkę piersi przecinamy wzdłuż, oprószamy solą i pieprzem.
Farsz: do bulionu dodajemy masło, gdy się rozpuści dodajemy jabłko (pokrojone w kostkę) oraz rodzynki, gotujemy.
Żółtko rozcieramy z cukrem, dodajemy bułkę tartą, mieszamy i dodajemy do bulionu, gotujemy aż zgęstnieje.
Gotowy farsz nakładamy na płat mięsa, zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Sos: na patelnię wrzucamy masło, po rozpuszczeniu dodajemy mąkę, zasmażamy, dodajemy przyprawy, zasmażamy, wlewamy bulion. Do sosu dodajemy roladki, dusimy 30 minut.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]








Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


mniam
Zrobiłam wczoraj, zamiast brzoskwiniowego dałam kiśle cytrynowe i jabłka w kostke :) Wyszło super! ...
| 2016-05-01 6:48 |

igloglo
pych mniam...
| 2016-04-22 15:41 |

Tytul
Ja oczywiście zmodyfikowałam i zamiast 4,5 szkl. mąki dodałam 2 szkl, zamiast 1,5 szkl oleju dodałam jedną niepełną szkl...
| 2016-04-15 12:09 |

Tytul
Zapomniałam dodać, że babka cud nawet przez tydzien jest leciutka i świeżutka jak puch....
| 2016-04-13 19:02 |

Tytul
Ja dodałam 6 żółtek i 2 łyżeczki proszku do pieczenia ze względu na kakao. Dodałam również dżem nektarynkowy własnej rob...
| 2016-04-13 19:01 |

Tytul
Schab pieczony najczęściej nadziewa się śliwką i nie ma w tym nic dziwnego. To suche mięso, które nabiera dzięki temu sm...
| 2016-03-31 9:20 |

Tytul
Na zdjęciu jest schab nadziewany sliwkami.W przepisie nic na ten temat nie ma....
| 2016-03-24 18:41 |

Tytul
najlepsza...
| 2016-03-23 12:12 |
drupal hit counter