Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

2 podwójne piersi kurczaka
sól, pieprz
oliwa do smażenia

nadzienie:
1/4 szklanki bulionu drobiowego
1/3 szklanki rodzynek
2 łyżeczki cukru
1 łyżka masła
1 jabłko
2 łyżki bułki tartej
1 żółtko

sos do roladek:
1 łyżka klarowanego masła
1 łyżka mąki
pół łyżeczki majeranku
pół łyżeczki tymianku
pół łyżeczki papryki słodkiej
łyżeczka estragonu
szczypta chili
1 szklanka bulionu drobiowego

Sposób wykonania:

Każdą połówkę piersi przecinamy wzdłuż, oprószamy solą i pieprzem.
Farsz: do bulionu dodajemy masło, gdy się rozpuści dodajemy jabłko (pokrojone w kostkę) oraz rodzynki, gotujemy.
Żółtko rozcieramy z cukrem, dodajemy bułkę tartą, mieszamy i dodajemy do bulionu, gotujemy aż zgęstnieje.
Gotowy farsz nakładamy na płat mięsa, zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Sos: na patelnię wrzucamy masło, po rozpuszczeniu dodajemy mąkę, zasmażamy, dodajemy przyprawy, zasmażamy, wlewamy bulion. Do sosu dodajemy roladki, dusimy 30 minut.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]


potrawy wigilijne




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Rewelacja:) robię nieustająco dla dzieci :)
...
| 2014-12-06 11:52 |

odp
w tym przepisie jajka ucieramy całe a więc bez rozdzielania białek i żółtek....
| 2014-12-02 13:39 |

sernik
Proszę powiedzieć, czy jajka do sernika mają byc rozdzielone a białka ubite jak zwykle się to robi? 13 mam urodziny i c...
| 2014-12-01 10:36 |

Tytul
Bardzo dobre ciasto . Sama zaczęłam gotować pani przepisy choć mam 11 lat....
| 2014-11-23 13:59 |

Tytul
cukier kryształ czy cukier puder?...
| 2014-10-29 19:34 |

Tytul
Bardzo smaczna.Robi sie szybciutko.Ja odjelam ilosc cukru a dodalam zurawine:-)))...
| 2014-10-27 8:32 |

Tytul
Rewelacyjna kiszona kapusta. Podstawa to proporcje jak tu i kupno kapusty z dobrego źródła. Pędzona kapusta tak jak pędz...
| 2014-10-22 19:02 |

Tytul
saładka najklepiej smakuje po tygodniu jak się przegryzie ...
| 2014-10-18 22:21 |
drupal hit counter