Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
412 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

2 podwójne piersi kurczaka
sól, pieprz
oliwa do smażenia

nadzienie:
1/4 szklanki bulionu drobiowego
1/3 szklanki rodzynek
2 łyżeczki cukru
1 łyżka masła
1 jabłko
2 łyżki bułki tartej
1 żółtko

sos do roladek:
1 łyżka klarowanego masła
1 łyżka mąki
pół łyżeczki majeranku
pół łyżeczki tymianku
pół łyżeczki papryki słodkiej
łyżeczka estragonu
szczypta chili
1 szklanka bulionu drobiowego

Sposób wykonania:

Każdą połówkę piersi przecinamy wzdłuż, oprószamy solą i pieprzem.
Farsz: do bulionu dodajemy masło, gdy się rozpuści dodajemy jabłko (pokrojone w kostkę) oraz rodzynki, gotujemy.
Żółtko rozcieramy z cukrem, dodajemy bułkę tartą, mieszamy i dodajemy do bulionu, gotujemy aż zgęstnieje.
Gotowy farsz nakładamy na płat mięsa, zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Sos: na patelnię wrzucamy masło, po rozpuszczeniu dodajemy mąkę, zasmażamy, dodajemy przyprawy, zasmażamy, wlewamy bulion. Do sosu dodajemy roladki, dusimy 30 minut.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
taka ilosc podalam,bo latwiej potem obliczyc proporcje.Wystarczy 1/3 tej ilosci.Pozdrawiam
...
| 2015-07-11 19:19 |

Tytul
Przepraszam zapomniałam że na sam koniec dodaję rozpuszczoną 2 łyzeczki żelatyny...
| 2015-06-04 18:35 |

Tytul
Tą mase robie od dawna i zawsze mi się udaje,tylko ja robie biały biszkopt, budyn gotuję na soku z ananasu, cukier daję ...
| 2015-06-04 18:32 |

Tytul
Korzystałam z przepisu kilka razy,za kazdym zarem wychodzil:-)ja wole wersje z mniejsza iloscia cukru:-)...
| 2015-04-13 10:22 |

przepis
Nic nie wychodzi mi z tego przepisu trzeci placek i trzeci zakalec ...
| 2015-04-04 17:48 |

piramida
witam, właśnie upiekło się ciasto, i razem z kremem jest pyszne. Jak dla mnie trochę więcej cukru w cieście by nie zaszk...
| 2015-03-16 19:13 |

mądra sowa
Uwaga!!!Podstawa przy robieniu cist drożdżowych,musi być ciepło i w tedy ciasto będzie pulchne.Pozdrawiam i życzę udanyc...
| 2015-02-12 17:24 |

faworki
ten przepis jest super...
| 2015-02-12 9:32 |
drupal hit counter