Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

2 podwójne piersi kurczaka
sól, pieprz
oliwa do smażenia

nadzienie:
1/4 szklanki bulionu drobiowego
1/3 szklanki rodzynek
2 łyżeczki cukru
1 łyżka masła
1 jabłko
2 łyżki bułki tartej
1 żółtko

sos do roladek:
1 łyżka klarowanego masła
1 łyżka mąki
pół łyżeczki majeranku
pół łyżeczki tymianku
pół łyżeczki papryki słodkiej
łyżeczka estragonu
szczypta chili
1 szklanka bulionu drobiowego

Sposób wykonania:

Każdą połówkę piersi przecinamy wzdłuż, oprószamy solą i pieprzem.
Farsz: do bulionu dodajemy masło, gdy się rozpuści dodajemy jabłko (pokrojone w kostkę) oraz rodzynki, gotujemy.
Żółtko rozcieramy z cukrem, dodajemy bułkę tartą, mieszamy i dodajemy do bulionu, gotujemy aż zgęstnieje.
Gotowy farsz nakładamy na płat mięsa, zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Sos: na patelnię wrzucamy masło, po rozpuszczeniu dodajemy mąkę, zasmażamy, dodajemy przyprawy, zasmażamy, wlewamy bulion. Do sosu dodajemy roladki, dusimy 30 minut.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
Pasteryzację liczy się od momentu gdy woda w garnku zacznie wrzeć. Czasem jak masz zimną wodę i zimne słoiki z zawartośc...
| 2014-08-01 8:43 |

Tytul
pasteryzowac około 25 min- ale jest to całkowity czas od kiedy włożymy słoiki z zimna sałatką do nagrzanego piekarnika c...
| 2014-07-31 17:23 |

:-)
Właśnie jestem w trakcie robienia sałatki :-)Wpadłam podejrzeć przepis, i właśnie zagotowałam zalewę, mam adzieje , że n...
| 2014-07-31 14:04 |

Tytul
wszystko ok ale jak dla mnie za duzo cukru, ja dalam mniej i wyszly rewelacyjne...
| 2014-07-27 12:38 |

Tytul
ta sałatka nie jest bardzo pikantna ,jej smak jest nie do opisania ...
| 2014-07-26 8:03 |

Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |
drupal hit counter