Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
444 sprawdzonych przepisów.


przepisy na domowe wypieki
Ciasta
    przepisy na domowe sałatki
sałatki
 




Strona główna >> Dania główne >> Naleśniki
Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

2 jajka
3 łyżki cukru
3 szklanki mąki
pól litra kefiru
2 łyżeczki sody (płaskie)

banan

olej
cukier puder

sos jabłkowy:
jabłka
sok z cytryny
cukier do smaku

Sposób wykonania:

Do miski wbijamy jajka które miksujemy z cukrem, następnei dodajemy mąkę połączoną z sodą i kefir - najlepiej stopniowo i na zmioany aby nie porobiły sie grudki. Miksujemy do momentu az zrobi się gładkie ciasto. Do połowy możemy dodać pokrojonego banana.
Z ciasta smażymy palcki, osączamy na ręczniku papierowym, podajemy z cukrem pudrem lub musem jabłkowym: jabłka obieramy, odrzucamy ogryzki, miksujemy w melakserze, skrapiamy sokiem, dodajemy cukier do smaku.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [4]




Przepisów
Od
Dodano 2012-09-01 13:01

ela666

jestem matką 4 dzieci i robię te racuchy co niedzielę. Mogę tylko powiedzieć że ten przepis to jeden z najlepszych pani Ewy Wachowicz. Polecam!

Elżbieta.



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-09 19:37

zamiana składników

Właśnie zjedliśmy je na kolację, tym razem były bez dodatków, ale pyszne są np. z jabłkiem pokrojonym w grubą kostkę. Często też kroję jabłka w grube plastry, maczam w cieście i na patelnię...PYCHA



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-11 14:57

Tytul

super ja tez zaczne je robic



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-11 16:39

Racuchy

Racuchy są bardzo dobre zrobiłam z bananami rewelacja i do tego mus jabłkowy polecam.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Czy makrela była świeża, jeśli jej smak aż tak bardzo zdominował paprykarz?
Jeśli potrawa jest za sucha można dod...
| 2017-05-21 21:08 |

Paprykarz szczeciński
Wczoraj zrobiłam paprykarz dokładnie według przepisu, ale nikomu nie smakuje, Mąż je z grzeczności ledwo, ledwo, a syn p...
| 2017-05-21 8:00 |

Tytul
w masie 2 ej trzeba ugotowac budyn na mleku i po przestudzeniu ubic maslo dodajac go myslcie troszeczke a nie odrazu kry...
| 2017-05-01 10:03 |

Keks
Może masz rację z tym obsypaniem bakalii mąką. U mnie tak jak na zdjęciu bakalie opadają na dno ciasta. Następnym razem ...
| 2017-04-02 19:43 |

cwibak
Zanim dodamy bakalie do ciasta, oprószmy je mąką, wówczas nie opadną na spód podczas pieczenia...
| 2017-04-01 17:36 |

Murzynek a nie ambasador
To jest typowy murzynek drogie panie. ...
| 2017-04-01 17:17 |

olej
Najlepszy jest olej kokosowy, bo nie utlenia się w wysokiej temp. i przez to nie jest szkodliwy...
| 2017-04-01 17:16 |

Ambasador a nie murzynek
To,że ciasto jest kakaowe, nie oznacza że jest murzynkiem. W tradycyjnym przedwojennym przepisie dodaje się mniej mleka...
| 2017-03-16 8:45 |
drupal hit counter