Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów
Parówki gotujemy kilka minut. Bułki kroimy na pół ale nie do końca i podgrzewamy w kuchence mikrofalowej albo w piekarniku dla uzyskania kruchości. Sałatę rwiemy na kawałki. Wkładamy gor . . .
Śledzie kroimy w drobną kostkę. Ogórki, grzyby, jabłko (obrane), cebulkę - siekamy drobno. Śmietanę, jogurt mieszamy razem. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem. Składniki sałatki delikat . . .
Do mąki dodać miękką margarynę, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Przez chwilę wszystko siekać nożem na stolnicy. Następnie dodać jajka szybko zagnieść ciasto, rozwałk . . .
Fileta nacieramy pieprzem cytrynowym na około 1 godziny. Następnie kroimy w małe paseczki i podsmażamy na oleju. Tak przygotowaną pierś studzimy. Orzechy nerkowca siekamy nożem na kawałk . . .
Ryż ugotuj. Piersi z kurczaka pokrój w kosteczkę przypraw solą, pieprzem i przyprawą Carry, (można też posypać słodką papryką w proszku). Piersi usmażyć, dodać groszek, kukurydze i czerwon . . .
Z drożdży, cukru i około 3 łyżek mleka (ciepłe) robimy drożdże, odstawiamy je w ciepłe miejsce aby ruszyły. Gdy tak się stanie dodajemy je do mąki, wlewamy mleko, dodajemy oliwę i przypraw . . .
Wszystkie składniki posiekać i wyrobić na stolnicy. Ciasto rozwałkować i wycinać różne ciasteczka. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni. . . .
Zdrowszy od puszkowego, domowy paprykarz szczeciński. Obecnie kupny paprykarz niczym nie przypomina tego sprzed lat, dlatego warto zrobić swój domowy paprykarz. Przepis jest bardzo prosty, . . .