Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 45 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 i pół kg filetu z kurczaka
olej do posmarowania
80 dag pieczarek
2 cebule
30 dag sera żółtego
masło (do smażenia)
1 kg mięsa mielonego
jajko
1 bułka namoczona w mleku
szklanka śmietany
sól, pieprz, przyprawy

Sposób wykonania:

Piersi kurczaka myjemy i nacieramy olejem oraz przyprawami, solą i pieprzem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Cebulę siekamy, jedną szklimy na maśle wraz z pieczarkami i po odparowaniu z nich wody, układamy na piersiach kurczaka. Na tą warstwę kładziemy starkowany ser żółty.
Do mięsa mielonego dodajemy drugą zeszkloną na maśle cebulkę oraz jajko i odciśniętą z mleka kajzerkę, solimy i pieprzymy, mieszamy. Mięso kładziemy na poprzednie warstwy, zalewamy przyprawioną (sól, pieprz, przyprawy) śmietaną. Pieczemy godzinę w 180 stopniach C.
Przekładaniec jest pyszny na ciepło ale wybornie smakuje też jako wędlina, na kanapkę, na zimno.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [17]




Przepisów
Od
Dodano 2012-04-07 15:33

Przekładaniec świąteczny

Jaka to ma być śmietana ?



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-07 18:19

przekładaniec

zwykła gęsta śmietana 18%



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-14 11:03

Tytul

Właśnie go robię, a co wyjdzie - okaże się



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-15 16:26

gosia

Zrobiłam, jest pyszny, z prszypraw tylko sól i czarny pieprz do śmietany i wystarczyło.
Drugi raz to już była modyfikacja-śmietana rozrobiona z sosem z borowków KNOOR i było jeszcze lepsze, wtedy bardzo mało soli bo sos jest słony



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-19 19:16

Tytul

jaki jest przepis na przyprawy



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-19 21:20

Tytul

zmieszać wszystkie przyprawy jakie lubisz u?miech ale jak tu ktoś napisał wystarczy sól i pieprz



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-23 22:06

błąd

w wykonaniu brak słowa o pieczarkach ! :D



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-24 12:31

Tytul

proszę jeszcze raz dokładnie przeczytać opis wykoanania a pieczarki się znajdą u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-18 22:38

Tytul

Świetny przepis - sprawdziłam i rzeczywiście potrawa jest wyśmienita i na zimno i na gorąco.



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-21 16:39

Grażyna

Przekładaniec jest pyszny, a co najważniejsze nie jest pracochłonny. Trzeba go zrobi.Zyczę smacznego !



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-10 21:10

Tytul

jak pokroić te piersi na paski czy w kostkę?



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-10 21:49

Tytul

piersi kładziemy w całości



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-13 17:32

Niestety ta kwasna śmietan

Przepis ciekawy i danie smaczne, ale ta śmietana w ogóle do tego nie pasuje!! Psuje cały smak niestety. Moim zdaniem powinna to byc słodka śmietanka z przyprawami lub tak, jak pisał tu ktos wcześniej jakis sosik śmietanowy.



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-26 20:10

Tytul

wlasnie zrobilam i jest dobre tylko zrobila mi sie taka woda w zapiekance nie wiem dlaczego ,czy tak powinno byc czy nie ?



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-26 21:13

przekłądaniec

woda pewnie z mięsa i pieczarek, zlać i się nie przejmować u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-08-17 22:24

Tytul

ta śmietana ma być słodka czy kwaśna?



Przepisów
Od
Dodano 2013-08-20 9:30

Tytul

Zwykła kwaśna śmietana 18%


kulinarne przepisy Dodaj komentarz
potrawy wigilijne




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Rewelacja:) robię nieustająco dla dzieci :)
...
| 2014-12-06 11:52 |

odp
w tym przepisie jajka ucieramy całe a więc bez rozdzielania białek i żółtek....
| 2014-12-02 13:39 |

sernik
Proszę powiedzieć, czy jajka do sernika mają byc rozdzielone a białka ubite jak zwykle się to robi? 13 mam urodziny i c...
| 2014-12-01 10:36 |

Tytul
Bardzo dobre ciasto . Sama zaczęłam gotować pani przepisy choć mam 11 lat....
| 2014-11-23 13:59 |

Tytul
cukier kryształ czy cukier puder?...
| 2014-10-29 19:34 |

Tytul
Bardzo smaczna.Robi sie szybciutko.Ja odjelam ilosc cukru a dodalam zurawine:-)))...
| 2014-10-27 8:32 |

Tytul
Rewelacyjna kiszona kapusta. Podstawa to proporcje jak tu i kupno kapusty z dobrego źródła. Pędzona kapusta tak jak pędz...
| 2014-10-22 19:02 |

Tytul
saładka najklepiej smakuje po tygodniu jak się przegryzie ...
| 2014-10-18 22:21 |
drupal hit counter