Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
422 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 50 minut Porcji 20 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

Biszkopt:
6 jajek
1 szkl.cukru
2 łyżki kakao
1 1/2 szkl mąki
pr do pieczenia

Ciasto 2:
6 białek
1 szkl cukru
10 dkg zmielonych orzechów
10 dkg wiórek kokosowych
4 duże wafelki prince polo

Masa 2 budyniowa
1/2 l mleka
1/2 szkl cukru
1 budyń śmietankowy
1 gorzka czekolada
200 g masła
olejek rumowy

polewa czekoladowa gotowa

Sposób wykonania:

Upiec biszkopt, przekroić go na 2 części. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, orzechy, wiórka, pokrojone w kostkę wafelki. Wymieszać to wszystko łyżką. Piec ok.20 minut w 180 stopniach.
Mleko zagotować w połowie szklanki rozpuścić budyń, natomiast do gotującego się mleka dodać czekoladę, podgrzewając poczekać aż czekolada się rozpuści, następnie wlać budyń i zamieszać aż zgęstnieje wystudzić masę. Masło utrzeć an puch, dodawać po łyżce budyniu aż do wyczerpania, dodać olejek rumowy.

Ułożenie ciasta:
biszkopt-masa-ciasto 2-masa-biszkopt-polewa z wiórkami.

Uwaga: zamiast masy budyniowej możemy zrobić masę karmelową, wystarczy kostkę masła utrzeć na puch z 3 żółtkami i 1,5 łyżki cukru a następnie dodawać stopniowo puszkę gotowej masy kajmakowej, również ucierając. Na koniec do masy dodajemy olejek rumowy.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (5 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [3]




Przepisów
Od
Dodano 2013-01-03 11:55

Prince polo

Uważam ten przepis za wielką pomyłkę, podane składniki na masę 2 są nie kompletne. Nie połączy się mleka z magraryną i to jeszcze w takiej ilości. Odradzam



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-22 10:19

Tytul

do osoby która umieściła przepis: zgadzam się z wcześniejszym wpisem ,chciałam zrobić ale jak masło ma się połączyć z taką ilością mleka, coś jest nie tak -bardzo nie tak na pierwszy rzut oka !!!!!!!!!! i się boję by wszystko do zlewu nie poszło......

pycha - moderator
pycha
Przepisów 43
Od 2011-01-24 18:49
Dodano 2013-02-22 10:33

ciasto prince polo

przepis jest już uzupełniony. Przepraszamy w imieniu autorki


kulinarne przepisy Dodaj komentarz
przepisy na wigilijne potrawy
Przepisy na potrawy wigilijne







Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
dziękuję bardzo za przepis, ufam że się uda . Jak otworzę słoik z kapustą dodam opinię .Pasteryzuję kiszona kapustę w sł...
| 2016-11-24 19:17 |

Rogale Marcinskie
Dodałam samych orzechów zamiast migdałów bo nie miałam ich akurat w kuchni. Rogale wyszły cudowne. ...
| 2016-11-11 13:33 |

Sałatka z wieloryba
Jest to pierwsza moja stworzona sałatka.Osoby,które miały okazję spróbować,oceniły jako wyśmienita.A sama nazwa zaciekaw...
| 2016-11-04 16:33 |

LidiaFB
Ulubiony murzynek moich dzieci.Polecam...
| 2016-10-31 9:25 |

Limonkowa piramida
Ciasto wygląda przepięknie i oryginalnie...
| 2016-10-30 19:36 |

SylwiaFB
Mmmm pysznosci z dziecinstwa :)))...
| 2016-10-30 14:35 |

Iza
Ciasta kiepsko mi wychodzą ale ta szarlotka jest idealna! Dzięki za przepis, będę z przyjemnością wracała. Na pewno spró...
| 2016-10-29 19:57 |

Tytul
Zrobiłam wczoraj , przepyszne. Dziękuję za przepis.
Baska z Grudziądza....
| 2016-10-24 10:34 |
drupal hit counter