Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w gruba kostkę cebule szklimy na maśle, dodajemy schab, dusimy, podlewając woda, gdy się dobrze przypiecze aż będzie pachniało, dodajemy więcej wody gdy się . . .

Z podanych składników upiec biszkopt ciemny i jasny na blaszkach o wymiarach 25/40 cm. MASA KOKOSOWA: zagotować mleko z cukrem wsypać kokos chwile pogotować, odstawić z ognia przykryć . . .

Piersi dzielimy na 4 części, oprószamy solą i pieprzem oraz nacieramy czosnkiem który uprzednio przepuszczamy przez praskę. Tak zamarynowane piersi wkładamy do naczynia do pieczenia, polew . . .

Łososia dzielimy na plastry, solimy i pieprzymy, zwijamy w roladkę i otaczamy plastrem boczku. Rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią czosnek pokrojony w plastry gdy się zrumieni wyjmujemy go . . .

Ryż ugotuj. Piersi z kurczaka pokrój w kosteczkę przypraw solą, pieprzem i przyprawą Carry, (można też posypać słodką papryką w proszku). Piersi usmażyć, dodać groszek, kukurydze i czerwon . . .

Mięso myjemy i kroimy na porcje, składniki marynaty łączymy ze sobą w zamykanym pojemniku, dodajemy mięso, mieszamy, naczynie zamykamy i wstawiamy na noc do lodówki, na drugi dzień grilluj . . .

Piersi z kurczaka opłukać i pokroić na wąskie paseczki wszerz posypać solą, pieprzem i papryka, odstawić. Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i zmiksować mikserem do uzyskania jednoli . . .

Rodzynki namaczamy w winie. Mięso myjemy i kroimy w poprzek włókien w plastry około 1 cm i rozbijmay, przyprawiamy solą i pieprzem, na każdy kawałęk kładziemy troszkę rozmarynu i ponownie . . .