Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 90 minut Porcji 12 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

4 jaja
250 gram margaryny
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
2 łyzki kakao
1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
słoik dżemu
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
bułka tarta do posypania blaszki

Sposób wykonania:

Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Margarynę wymiksować z żółtkami (białka zostawiamy) i cukrem dodać do mąki i wyrobić ciasto. Podzielić ciasto na 3 części- do jednej części dodać kakao-schłodzić na 1 godzinę w lodówce.
Kolejną cześć cista ścieram na tarce na grubych oczkach na wysmarowaną margaryną blaszkę i posypaną bułką tartą.
Na to położyć dżem, następnie ciasto z kakao. Białka ubić z 1 łyżeczką cukru, rozsmarować na ciemnym cieście. Zetrzeć pozostałą część ciasta.
Piec 40 minut w temp. 180 st. C
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [2]




Przepisów
Od
Dodano 2012-08-28 15:13

plesniak

przepis nie kompletny moim zdaniem bo do białek dodać trzeba kisiel a dzem najlepiej z czarnej pożeczki



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-06 16:01

Tytul

Ja daję jabłka mniej cukru do ciasta a więcej do białek


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


mądra sowa
Uwaga!!!Podstawa przy robieniu cist drożdżowych,musi być ciepło i w tedy ciasto będzie pulchne.Pozdrawiam i życzę udanyc...
| 2015-02-12 17:24 |

faworki
ten przepis jest super...
| 2015-02-12 9:32 |

Matematyka
Słuszna uwaga, poprawiona niescisłość. Tylko teraz pytanie czy równoległobok dotrze do wyobraźni tak jak romb....
| 2015-02-11 10:05 |

Faworki
Przepis fajny, tylko mała uwaga: romb ma boki o takiej samej długości. Ten "drugi" romb to równoległobok.
| 2015-02-10 17:26 |

Tytul
ciasto na pewno bardzo dobra aje ja postanowilam coś zmienic ugotowany kisiel połaczyłam z 20 dkg masła utartego na...
| 2015-01-29 3:35 |

Tytul
sprawdzilam przepis ,polecam ...
| 2015-01-25 13:53 |

rokalik
jako piekarzowi to nawet mi się udały polecam i pozdrawiam tomczysko ...
| 2015-01-18 18:24 |

Tytul
Spróbuj ale na swoją odpowiedzialność. W przepisie jest śmietana i tego proszę się trzymać :)...
| 2015-01-15 9:30 |
drupal hit counter