Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

2,5 szklanki mąki
szklanka cukru
3/4 szklanki oleju z pestek winogron
2 jabłka
3 gruszki
5 jaj
2 łyżki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka sody
łyżeczka cynamonu

Sposób wykonania:

Sprawdzony przepis na pyszny Placek jabłkowo - gruszkowy - znany także pod nazwą Salceson.
Jajka ucieramy z cukrem, mąkę łączymy z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem.
Do jajek dodajemy olej oraz mąkę z dodatkami, mieszamy dokładnie.
Jabłka i gruszki obieramy i kroimy w dużą kostkę, dodajemy do ciasta i mieszamy.
Ciasto pieczemy w 2 keksówkach w 180 st C przez 50 minut.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [9]




Przepisów
Od
Dodano 2012-11-17 18:40

ciasto

to ciasto jest PYSZNE



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-17 23:27

Tytul

Jeszcze nie piekłam, ale widziałam p.Ewę w TV Polsat, ciasto wyglądało wspaniale



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-20 10:09

Ewa Kwiatkowska

Robilam to ciasto, gruszki dodaja duzo smaku, latwe, szybkie i takie cos innego na jesienne popoludnie



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-25 15:13

wiktoria słota

ciasto przepyszne p Ewo robiłam je wraz z moją mamą ma 11 lat jabłka i gruszki są po upieczeniu mięciutki i pyszne a ciasto rozpływa się w ustach z owocami sie to cudownie komponuje. u?miech?artJeszcze nie raz zrobie z mamą to ciasto a nawet moge je robić sama tylko musze mieć gruszki i jabłka pozdrawiam wiktoria słotawraz z moją mamą Iwona słota



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-03 19:41

Za duzo maki?

Pani Ewo, mi ciasto niestety nie wyszlo smutny czy rzeczywiscie potrzeba 2,5 szklanki maki? ciasto niestety bylo bardzo suche i nie dalo sie nawet dobrze wmieszac owocow.. mialo tez duzo jasniejsza barwe niz Pani ciasto w programie, stad tez moje pytanie o make... pozdrawiam



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-03 22:26

Tytul

proporcje są dobre - zresztą widać to po komentarzach. Ciężko powiedzieć co poszło nie tak ale faktycznie - konsystencja ciasta jest dość gęsta i tak powinno być



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-30 20:45

dorota

ja dzisiaj upieklam,nie mialam tylko sody...ale wyszedl rewelacyjny!! pozdrawienia z Holandii.



Przepisów
Od
Dodano 2013-05-29 14:02

Agnieszka

Ja jestem właśnie w trakcie pieczenia u?miech Też właśnie miałam te ciasto bardzo gęste ale mam nadzieję, że wyjdzie jak powinno u?miech Moja mama robiła tydzien temu i twierdzi, że ciasto jest genialne u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-11-07 15:25

Tytul

Tez wlasnie jestem w trakcie pieczenia,jak na moje oko to ciasto bardzo geste,ale czekamy na efektyu?miech zakalca tez sie zjeu?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |

krysia.T
rewelacja...
| 2014-05-08 16:33 |

Tytul
pychotkaaaa Pani Ewo!!!!...
| 2014-05-03 19:10 |
drupal hit counter