Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje. 407 sprawdzonych przepisów. Wypróbuj sprawdzone receptury Ewy Wachowicz.





Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta

Czas 50 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

20 średnich jabłek lub 15 dużych
2 łyżki cynamonu
1 łyżka cukru waniliowego
szklanka cukru
10 dag rodzynek
3 jajka
2 szklanki mąki
łyżka proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

1. Godzinę wcześniej namaczamy rodzynki w rumie.

2. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę.

3. Jabłka posypujemy cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem oraz osączonymi rodzynkami. Wstawiamy na 10 minut do lodówki.

4. Mąkę łączymy z proszkiem. Jajka rozkłócimy w misce.

5. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, tak aby jabłka oblepiło ciasto

6. Pieczemy 1,5 godziny w 170 stopni C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Waffles | | kulinarne przepisy [9]




Przepisów
Od
Dodano 2011-10-31 19:15

Tytul

Pani Ewo ,oglądałam jakiś czas temu ten przepis w telewizji,ale dopiero dziś podjełam próbę wykonania.W programie pani polewała jabłka płynnym ciastem mnie tak nie wyszło ,po połączeniu składników miałam gęstą konsystencję która nijak nie chciała sie lać,ale jakoś wymieszałam jabłka,wszystkie składniki miałam tak jak w przepisie,co zrobiłam nie tak?
pozdrawiam Lena



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-31 21:29

placek gaździny

jeśli ciasto wyszło smaczne to najważniejsze. Konsystencja ciasta może zależeć od mąki i na to nie mamy wpływu!



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-14 19:35

gęste ciasto

Pani Leno, miałam dokładnie taki sam problem gdy po dłuższym czasie postanowiłam ponownie upiec ciasto i zapomniałam dokładnej kolejności. Najlepiej roztrzepane w osobnej misce jajka najpierw wlać do jabłek i wymieszać a na koniec wsypać do nich mąkę połączoną z proszkiem. W ten sposób dużo łatwiej jest połączyć wszystkie składniki



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-26 17:45

Tytul

A ja do tego ciasta dodaję jeszcze pół szklanki oleju (mam przepis od koleżanki)i wszystkie składniki bardzo dobrze się łączą ze sobą. Piekę 50 min w 180 stopni (termoobieg)



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-07 17:33

Tytul

ja to ciasto nazywam "placek włoski", bez margaryny. Piekę go juz od ponad 10 lat i jest wspaniały. Przepis miałam z "Poradnika domowego" pozdrawiam



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-07 21:43

Tytul

jeśli możesz to podaj przepis na ten placek włoski z poradnika domowego



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-29 16:40

Tytul

Robiłam 2 razy jest super!!!!



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-21 21:40

Tytul

Robiłam go w niedzielę wyszedł pyszniutki.
Brakowało tylko filmiku ;SZPILKI NA GIEWONCIE; PANI EWUNIU DZIĘKUJĘ ZA KOLEJNY PRZEPISIK. BASIA M.Z ELBLĄGA.



Przepisów
Od
Dodano 2013-05-31 10:19

Tytul

Można dać mniej jabłek i będize okej,,,ja mam nazwe tegoż blacka serseson ?art


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Pani ewa wachowicz
Droga pani ewo mam dla pani przepis na koperty z ciaskami...
| 2014-04-20 20:56 |

Tytul
Ja gotuje tradycyjna krzonówke sułkowicką, nauczyła mnie teściowa. Gotuje ja na niesie wędzonym, kościach wędzonych i se...
| 2014-04-19 15:05 |

Rewelacja!!
Jest już w piekarniku!! Robię go już drugi raz. Za pierwszym razem wyszedl super, nie doczekał dnia następnego-rodzinka ...
| 2014-04-18 22:50 |

tytul
=...
| 2014-04-14 13:47 |

tytul
=...
| 2014-04-10 14:40 |

Tytul
Przepyszne jak mojej mamy
...
| 2014-04-09 12:48 |

Pieke i pieke
to niesamowita ciasto zawsze wychodzi i schodzi tak szybko , ze znowu musze piec ;)) najlepsze ciasto włoskich babek dro...
| 2014-04-05 21:41 |

Tytul
Właśnie robię tą pizzę. Napewno znowu będzie poszła bo już ras ją robiłam i była super.
Pozdrawiam serdecznie...
| 2014-04-05 16:40 |
drupal hit counter