Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
421 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta

Czas 50 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

20 średnich jabłek lub 15 dużych
2 łyżki cynamonu
1 łyżka cukru waniliowego
szklanka cukru
10 dag rodzynek
3 jajka
2 szklanki mąki
łyżka proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

1. Godzinę wcześniej namaczamy rodzynki w rumie.

2. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę.

3. Jabłka posypujemy cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem oraz osączonymi rodzynkami. Wstawiamy na 10 minut do lodówki.

4. Mąkę łączymy z proszkiem. Jajka rozkłócimy w misce.

5. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, tak aby jabłka oblepiło ciasto

6. Pieczemy 1,5 godziny w 170 stopni C.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Waffles | | kulinarne przepisy [10]




Przepisów
Od
Dodano 2011-10-31 19:15

Tytul

Pani Ewo ,oglądałam jakiś czas temu ten przepis w telewizji,ale dopiero dziś podjełam próbę wykonania.W programie pani polewała jabłka płynnym ciastem mnie tak nie wyszło ,po połączeniu składników miałam gęstą konsystencję która nijak nie chciała sie lać,ale jakoś wymieszałam jabłka,wszystkie składniki miałam tak jak w przepisie,co zrobiłam nie tak?
pozdrawiam Lena



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-31 21:29

placek gaździny

jeśli ciasto wyszło smaczne to najważniejsze. Konsystencja ciasta może zależeć od mąki i na to nie mamy wpływu!



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-14 19:35

gęste ciasto

Pani Leno, miałam dokładnie taki sam problem gdy po dłuższym czasie postanowiłam ponownie upiec ciasto i zapomniałam dokładnej kolejności. Najlepiej roztrzepane w osobnej misce jajka najpierw wlać do jabłek i wymieszać a na koniec wsypać do nich mąkę połączoną z proszkiem. W ten sposób dużo łatwiej jest połączyć wszystkie składniki



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-26 17:45

Tytul

A ja do tego ciasta dodaję jeszcze pół szklanki oleju (mam przepis od koleżanki)i wszystkie składniki bardzo dobrze się łączą ze sobą. Piekę 50 min w 180 stopni (termoobieg)



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-07 17:33

Tytul

ja to ciasto nazywam "placek włoski", bez margaryny. Piekę go juz od ponad 10 lat i jest wspaniały. Przepis miałam z "Poradnika domowego" pozdrawiam



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-07 21:43

Tytul

jeśli możesz to podaj przepis na ten placek włoski z poradnika domowego



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-29 16:40

Tytul

Robiłam 2 razy jest super!!!!



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-21 21:40

Tytul

Robiłam go w niedzielę wyszedł pyszniutki.
Brakowało tylko filmiku ;SZPILKI NA GIEWONCIE; PANI EWUNIU DZIĘKUJĘ ZA KOLEJNY PRZEPISIK. BASIA M.Z ELBLĄGA.



Przepisów
Od
Dodano 2013-05-31 10:19

Tytul

Można dać mniej jabłek i będize okej,,,ja mam nazwe tegoż blacka serseson ?art



Przepisów
Od
Dodano 2015-04-04 17:48

przepis

Nic nie wychodzi mi z tego przepisu trzeci placek i trzeci zakalec


kulinarne przepisy Dodaj komentarz
przepisy na wigilijne potrawy
Przepisy na potrawy wigilijne







Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
jailbait porn...
| 2016-12-06 0:44 |

Tytul
lolita...
| 2016-12-05 22:41 |

Tytul
dziękuję bardzo za przepis, ufam że się uda . Jak otworzę słoik z kapustą dodam opinię .Pasteryzuję kiszona kapustę w sł...
| 2016-11-24 19:17 |

Rogale Marcinskie
Dodałam samych orzechów zamiast migdałów bo nie miałam ich akurat w kuchni. Rogale wyszły cudowne. ...
| 2016-11-11 13:33 |

Sałatka z wieloryba
Jest to pierwsza moja stworzona sałatka.Osoby,które miały okazję spróbować,oceniły jako wyśmienita.A sama nazwa zaciekaw...
| 2016-11-04 16:33 |

LidiaFB
Ulubiony murzynek moich dzieci.Polecam...
| 2016-10-31 9:25 |

Limonkowa piramida
Ciasto wygląda przepięknie i oryginalnie...
| 2016-10-30 19:36 |

SylwiaFB
Mmmm pysznosci z dziecinstwa :)))...
| 2016-10-30 14:35 |
drupal hit counter