Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
411 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepis na pizze
Czas 40 minut Porcji 5 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

ciasto:
3 szklanki maki
3 łyżki oleju
1 jajko
szczypta soli i cukru
i pól kostki drożdży
farsz:
laska kiełbasy
4 cebule
pól kilo pieczarek
sos słodko- kwaśny

Sposób wykonania:

Przepis na domową pizzę - krok po kroku.
Farsz:
kroimy kiełbasę na małe kawałki smażymy dodajemy pokrojona w kostkę cebule dusimy następnie dodajemy pieczarki wcześniej ugotowane i na koniec pól słoika sosu słodko-kwaśnego

ciasto:
wsypujemy make dodajemy jajko olej sol cukier i drożdże rozpuszczone w połowie szklanki wody zagniatamy
wykładamy blachę ciastem następnie na to farsz i pieczemy 30-45 min w 180 c na koniec starty ser podpiekamy jeszcze 5 min
smacznego
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (4 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [11]




Przepisów
Od
Dodano 2012-09-18 8:50

Tytul

MAM PYTANIE NA JAKĄ WIELKŚĆ BLASZKI JEST TA ILOŚĆ CIASTA WYROBIONEGO?



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-18 10:17

Tytul

na blaszkę prostokątną o wymiarach około 25 na 35 cm, jeśli zrobimy na większej spód będzie bardziej cienki, jak kto woli u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-20 16:47

Tytul

Dziekuję bardzou?miech Pizzę zrobie dzieciakom na wekendzie - dam znać czy wyszła dobrau?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-26 18:59

DZIĘKUJĘ PANI EWO ZA PRZEP

dziękuję za przepis bardzo mi się spodobał i nawet znajomym go poleciłam



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-21 16:31

Tytul

mam takie pytanie czy to ciasto nie powinno chwile odstac i wyrosnac????



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-21 17:10

Tytul

tak, ciasto można odstawić aby troszkę odrosło



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-03 15:25

Tytul

ciekawy pszepis



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-24 16:51

Tytul

Nie polecam, zrobiłam, wyszło twarde i suche choć pieklam juz i tak krócej niż podano w przepisie



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-04 14:13

pyszna

wyszła pyszniutka , polecam !!!



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-01 13:30

Tytul

w przepisie pisze pół kostki drożdzy to znaczy 50 g



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-21 13:00

Tytul

Robię ją regularnie, mąż za nią przepada ?art


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Korzystałam z przepisu kilka razy,za kazdym zarem wychodzil:-)ja wole wersje z mniejsza iloscia cukru:-)...
| 2015-04-13 10:22 |

przepis
Nic nie wychodzi mi z tego przepisu trzeci placek i trzeci zakalec ...
| 2015-04-04 17:48 |

piramida
witam, właśnie upiekło się ciasto, i razem z kremem jest pyszne. Jak dla mnie trochę więcej cukru w cieście by nie zaszk...
| 2015-03-16 19:13 |

mądra sowa
Uwaga!!!Podstawa przy robieniu cist drożdżowych,musi być ciepło i w tedy ciasto będzie pulchne.Pozdrawiam i życzę udanyc...
| 2015-02-12 17:24 |

faworki
ten przepis jest super...
| 2015-02-12 9:32 |

Matematyka
Słuszna uwaga, poprawiona niescisłość. Tylko teraz pytanie czy równoległobok dotrze do wyobraźni tak jak romb....
| 2015-02-11 10:05 |

Faworki
Przepis fajny, tylko mała uwaga: romb ma boki o takiej samej długości. Ten "drugi" romb to równoległobok.
| 2015-02-10 17:26 |

Tytul
ciasto na pewno bardzo dobra aje ja postanowilam coś zmienic ugotowany kisiel połaczyłam z 20 dkg masła utartego na...
| 2015-01-29 3:35 |
drupal hit counter