Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepis na pizze
Czas 40 minut Porcji 5 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

ciasto:
3 szklanki maki
3 łyżki oleju
1 jajko
szczypta soli i cukru
i pól kostki drożdży
farsz:
laska kiełbasy
4 cebule
pól kilo pieczarek
sos słodko- kwaśny

Sposób wykonania:

Przepis na domową pizzę - krok po kroku.
Farsz:
kroimy kiełbasę na małe kawałki smażymy dodajemy pokrojona w kostkę cebule dusimy następnie dodajemy pieczarki wcześniej ugotowane i na koniec pól słoika sosu słodko-kwaśnego

ciasto:
wsypujemy make dodajemy jajko olej sol cukier i drożdże rozpuszczone w połowie szklanki wody zagniatamy
wykładamy blachę ciastem następnie na to farsz i pieczemy 30-45 min w 180 c na koniec starty ser podpiekamy jeszcze 5 min
smacznego
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (4 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [11]




Przepisów
Od
Dodano 2012-09-18 8:50

Tytul

MAM PYTANIE NA JAKĄ WIELKŚĆ BLASZKI JEST TA ILOŚĆ CIASTA WYROBIONEGO?



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-18 10:17

Tytul

na blaszkę prostokątną o wymiarach około 25 na 35 cm, jeśli zrobimy na większej spód będzie bardziej cienki, jak kto woli u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-20 16:47

Tytul

Dziekuję bardzou?miech Pizzę zrobie dzieciakom na wekendzie - dam znać czy wyszła dobrau?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-26 18:59

DZIĘKUJĘ PANI EWO ZA PRZEP

dziękuję za przepis bardzo mi się spodobał i nawet znajomym go poleciłam



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-21 16:31

Tytul

mam takie pytanie czy to ciasto nie powinno chwile odstac i wyrosnac????



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-21 17:10

Tytul

tak, ciasto można odstawić aby troszkę odrosło



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-03 15:25

Tytul

ciekawy pszepis



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-24 16:51

Tytul

Nie polecam, zrobiłam, wyszło twarde i suche choć pieklam juz i tak krócej niż podano w przepisie



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-04 14:13

pyszna

wyszła pyszniutka , polecam !!!



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-01 13:30

Tytul

w przepisie pisze pół kostki drożdzy to znaczy 50 g



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-21 13:00

Tytul

Robię ją regularnie, mąż za nią przepada ?art


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


tytul
=...
| 2014-08-20 10:27 |

Karolina
Próbowałam wiele przepisów ale ten jest najlepszy tyle że robię wszystko x2 żeby ciasto było grubsze i rozkładam na cała...
| 2014-08-19 20:11 |

Tytul
W tamtym roku robiłam ogórki w/g przepisu pani Ewy W. z czosnkiem,zanim włożyłam do słoikówp ołowę wyjadłam.PYSZNA !!!!...
| 2014-08-18 16:11 |

do ciapa
Poczytaj o pasteryacji i dopiero wówczas wypowiadaj się....
| 2014-08-06 18:45 |

Tytul
25 minut gotwania ogorka to wyjdzie z tego pirre wg mnie ogórek powinien byc twardy a nie "ciapa"...
| 2014-08-06 8:51 |

Tytul
Pasteryzację liczy się od momentu gdy woda w garnku zacznie wrzeć. Czasem jak masz zimną wodę i zimne słoiki z zawartośc...
| 2014-08-01 8:43 |

Tytul
pasteryzowac około 25 min- ale jest to całkowity czas od kiedy włożymy słoiki z zimna sałatką do nagrzanego piekarnika c...
| 2014-07-31 17:23 |

:-)
Właśnie jestem w trakcie robienia sałatki :-)Wpadłam podejrzeć przepis, i właśnie zagotowałam zalewę, mam adzieje , że n...
| 2014-07-31 14:04 |
drupal hit counter