Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
445 sprawdzonych przepisów.


przepisy na domowe wypieki
Ciasta
    przepisy na domowe sałatki
sałatki
 




Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 40 minut Porcji 4 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 duża pier¶ kurczaka
100 g sera żółtego
puszka ananasa
żurawina dżem lub ¶liwki suszone
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka

Sposób wykonania:

Na od¶więtny obiad z rodzin± pyszna pier¶ z kurczaka zapiekana z ananasem i żółtym serem. Pier¶ kurczaka przecinamy wzdłuż na kilka kotletów. Następnie kotlety obtaczamy w przyprawie do kurczaka, oprószamy sol± oraz pieprzem i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Gdy kotlety przegryz± się z przyprawami, obsmażamy je na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone kotlety wykładamy na dnie naczynia żaroodpornego i na każdym z nich kładziemy plaster ananasa. Dziurkę ananasa zapełniamy żurawin±, dżemem lub suszon± ¶liwk±. Pod koniec pieczenia na 15 minut przed posypujemy starkowanym lub pokrojonym w plastry żółtym serem.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 st i pieczemy przez 60 minut
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy s± niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Keks
Może masz rację z tym obsypaniem bakalii m±k±. U mnie tak jak na zdjęciu bakalie opadaj± na dno ciasta. Następnym razem ...
| 2017-04-02 19:43 |

cwibak
Zanim dodamy bakalie do ciasta, oprószmy je m±k±, wówczas nie opadn± na spód podczas pieczenia...
| 2017-04-01 17:36 |

Murzynek a nie ambasador
To jest typowy murzynek drogie panie. ...
| 2017-04-01 17:17 |

olej
Najlepszy jest olej kokosowy, bo nie utlenia się w wysokiej temp. i przez to nie jest szkodliwy...
| 2017-04-01 17:16 |

Ambasador a nie murzynek
To,że ciasto jest kakaowe, nie oznacza że jest murzynkiem. W tradycyjnym przedwojennym przepisie dodaje się mniej mleka...
| 2017-03-16 8:45 |

Tytul
Przepis jest czytelny i nie wiem sk±d takie pytania....
| 2017-02-18 14:19 |

rewelacja
sałatka jest pyszna...
| 2017-02-15 21:22 |

Emi:-)
Rogaliki pyszne, udały się tylko troszkę zmieniłam przepis, ponieważ robiłam z jabłkiem (renet±).
Do ciasta dodał...
| 2017-02-11 19:48 |
drupal hit counter