Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

400-500g piersi kurczaka
30g pieczarek
1 duża cebula
3 łyżk koncentratu pomidorowego
1 łyżka katchupu pikantnego
2 łyżki wody
10g serca żółtego
1 łyżka oleju
1-2 jajka
bułka tarta

Sposób wykonania:

1) piersi kurczaka kroimy tak samo jak na schabowe, pieprzymy i doprawiamy Kucharkiem odstawiamy na około 20min.
2) kroimy pieczarki i cebule w plasterki, smażymy na patelni po 15min. Dodajemy łyżkę oleju, smażymy potem dodajemy koncentrat, ketchup następnie wodę, dusimy 5min i dodajemy ser żółty, gdy ser się rozpuści doprawiamy do smaku i odstawiamy.
3) bierzemy piersi kurczaka rozkładamy i na połowę wykładamy 2 łyżeczki farszu i składamy w pół, następne robimy tak samo.
4) ostudzony farsz w piersiach kurczaka obtaczamy w bułce tartę następnie w jajku i kładziemy na patelnie z rozgrzanym smalcem lub masłem roślinnym jak kto woli ?art
5) podajemy z frytkami lub ziemniakami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
Pasteryzację liczy się od momentu gdy woda w garnku zacznie wrzeć. Czasem jak masz zimną wodę i zimne słoiki z zawartośc...
| 2014-08-01 8:43 |

Tytul
pasteryzowac około 25 min- ale jest to całkowity czas od kiedy włożymy słoiki z zimna sałatką do nagrzanego piekarnika c...
| 2014-07-31 17:23 |

:-)
Właśnie jestem w trakcie robienia sałatki :-)Wpadłam podejrzeć przepis, i właśnie zagotowałam zalewę, mam adzieje , że n...
| 2014-07-31 14:04 |

Tytul
wszystko ok ale jak dla mnie za duzo cukru, ja dalam mniej i wyszly rewelacyjne...
| 2014-07-27 12:38 |

Tytul
ta sałatka nie jest bardzo pikantna ,jej smak jest nie do opisania ...
| 2014-07-26 8:03 |

Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |
drupal hit counter