Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

400-500g piersi kurczaka
30g pieczarek
1 duża cebula
3 łyżk koncentratu pomidorowego
1 łyżka katchupu pikantnego
2 łyżki wody
10g serca żółtego
1 łyżka oleju
1-2 jajka
bułka tarta

Sposób wykonania:

1) piersi kurczaka kroimy tak samo jak na schabowe, pieprzymy i doprawiamy Kucharkiem odstawiamy na około 20min.
2) kroimy pieczarki i cebule w plasterki, smażymy na patelni po 15min. Dodajemy łyżkę oleju, smażymy potem dodajemy koncentrat, ketchup następnie wodę, dusimy 5min i dodajemy ser żółty, gdy ser się rozpuści doprawiamy do smaku i odstawiamy.
3) bierzemy piersi kurczaka rozkładamy i na połowę wykładamy 2 łyżeczki farszu i składamy w pół, następne robimy tak samo.
4) ostudzony farsz w piersiach kurczaka obtaczamy w bułce tartę następnie w jajku i kładziemy na patelnie z rozgrzanym smalcem lub masłem roślinnym jak kto woli ?art
5) podajemy z frytkami lub ziemniakami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]


potrawy wigilijne




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Rewelacja:) robię nieustająco dla dzieci :)
...
| 2014-12-06 11:52 |

odp
w tym przepisie jajka ucieramy całe a więc bez rozdzielania białek i żółtek....
| 2014-12-02 13:39 |

sernik
Proszę powiedzieć, czy jajka do sernika mają byc rozdzielone a białka ubite jak zwykle się to robi? 13 mam urodziny i c...
| 2014-12-01 10:36 |

Tytul
Bardzo dobre ciasto . Sama zaczęłam gotować pani przepisy choć mam 11 lat....
| 2014-11-23 13:59 |

Tytul
cukier kryształ czy cukier puder?...
| 2014-10-29 19:34 |

Tytul
Bardzo smaczna.Robi sie szybciutko.Ja odjelam ilosc cukru a dodalam zurawine:-)))...
| 2014-10-27 8:32 |

Tytul
Rewelacyjna kiszona kapusta. Podstawa to proporcje jak tu i kupno kapusty z dobrego źródła. Pędzona kapusta tak jak pędz...
| 2014-10-22 19:02 |

Tytul
saładka najklepiej smakuje po tygodniu jak się przegryzie ...
| 2014-10-18 22:21 |
drupal hit counter