Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
452 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 60 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

ciasto:
4 szkl. mąki,
3/4 szkl. wody,
1 łyżka oliwy,
1/2 łyżeczki soli.

farsz:
1 kapusta pekińska /średnia/,
60 dag mięsa mielonego /indyk,kurczak,itp./
1 ząbek czosnku,
1,5 cm imbiru,
sos sojowy,
1 łyżeczka Vegety.

Sposób wykonania:

Ciasto:
do mąki dodajemy wodę, oliwę,sól i wyrabiamy ciasto, jeżeli ciasto będzie za twarde można dodać więcej wody .Ciasto musi być gładkie , nie klejące dobre do rozwałkowania tak, żeby można było wykroić szklanką krążki.
Farsz:
kapustę kroimy tak jak na surówkę , można trochę cieniej, mięso /ja daję pierś z indyka albo kurczaka/mielimy dodajemy do kapusty,ząbek czosnku i imbir ścieramy i też dodajemy, zasypujemy Vegetą i polewamy 3 łyżkami sosu sojowego.mieszamy wszystko.Tak przygotowany farsz, kładziemy łyżeczką na wykrojone krążki z ciasta i zlepiamy tak żeby powstała torebka ściągnięta u góry.Rozgrzewamy patelnię teflonową dodajemy 3 łyżki oleju i na rozgrzany olej układamy torebki tak ,żeby zlepienia były do góry i ściśle jeden przy drugim zapełniamy całą patelnię.Gdy już zaczną się lekko podpiekać /nie przypalić/po 7 minutach /około/zalewamy wodą tak żeby się prażyły nie gotowały ok. 10 min.Wykładamy na półmisek spryskujemy sosem sojowym i można jeść.Można do tego zrobić inny delikatny sosik ale sojowy dobry.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]






Ewa Wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.
FB20 790 osoby lubia to

Komentarze


Tytul
Pierniczki rewelacyjne będę musiała zrobić jeszcze raz bo większość już zjedzona.
Pozdrawiam mama 2 łakomczuszków...
| 2017-12-19 12:00 |

Aleksandra
Dlaczego sam się imieniem nie podpisałeś, marudo? Tak trudno przyjąć do wiadomości, że dania wege są bezmięsne?
P...
| 2017-12-16 10:44 |

Aleksandra
Zamów catering zamiast marudzić, będzie szybciej i prościej. Widać chłopiec z gimnazjum nigdy nie uczestniczył w przygot...
| 2017-12-16 10:40 |

Tytul
Nie :ryba po grecku, tylko kotlety sojowe po grecku. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Polędwica z łososia przy tym wysiada. ...
| 2017-12-15 19:59 |

Tytul
Bigos można zrobić dużo wcześniej i zamrozić, natomiast warzywa do ryby po grecku? Wyjmie się "rozciapciane", a przygoto...
| 2017-12-15 19:55 |

Tytul
Wyśmienicie wygląda :)...
| 2017-10-16 18:40 |

Tytul
Tak można użyć cukinii do sałatki na zimę....
| 2017-07-26 7:50 |

Tytul
Czy zamiast ogórków można uzyc cukinii?...
| 2017-07-25 11:48 |