Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
421 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 55 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

2 kg mięsa na pieczeń wg uznania (np. wołowina, karkówka wieprzowa lub dziczyzna)
3 łyżki oleju
1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
suszone śliwki

marynata:
1 łyżeczka ziaren jałowca
1 łyżeczka ziela angielskiego
1 łyżeczka ziaren pieprzu
2 liście laurowe
2 goździki
4 ząbki czosnku
1 łyżka soli


Sposób wykonania:

Przyprawy na marynatę mielimy w młynku (bez soli i czosnku!). Następnie rozgrzewamy patelnie, wsypujemy na nią sól przyprawy i chwilkę prażymy aby wydobyć aromat. Na koniec (po wyłączeniu ognia) wyciskamy czosnek do przypraw i mieszamy.
Mięso myjemy, osuszamy, szpikujemy śliwkami (ilość wg gustu). Mięso nacieramy przyprawami. Wkładamy na noc do lodówki. Następnie mięso obsmażamy z każdej strony na dobrze rozgrzanej patelni i przekładamy do rondla. Na patelnie wlewamy wino, chwilkę podgrzewamy po czym przelewamy na mięso. Mięso wstawiamy do piekarnika na około 2 godziny (temperatura - około 200 stopni). Co 15 minut warto mięsko podlewać wytworzonym sosem, będzie bardziej soczyste.
Pieczeń jest idealna w smaku zarówno na ciepło, jak i na zimno, na kanapki.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [1]




Przepisów
Od
Dodano 2012-03-10 18:33

Tytul

pieczeń na Wielkanoc to poprostu rewelacja!!! Najlepiej smakuje spora karkówka! Naciera przyprawami i pozostawam na noc, Polecam całym sercem! To luksusowe danie na najlepszą uroczystość, smacznego! Halina


kulinarne przepisy Dodaj komentarz
przepisy na wigilijne potrawy
Przepisy na potrawy wigilijne







Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
jailbait porn...
| 2016-12-06 0:44 |

Tytul
lolita...
| 2016-12-05 22:41 |

Tytul
dziękuję bardzo za przepis, ufam że się uda . Jak otworzę słoik z kapustą dodam opinię .Pasteryzuję kiszona kapustę w sł...
| 2016-11-24 19:17 |

Rogale Marcinskie
Dodałam samych orzechów zamiast migdałów bo nie miałam ich akurat w kuchni. Rogale wyszły cudowne. ...
| 2016-11-11 13:33 |

Sałatka z wieloryba
Jest to pierwsza moja stworzona sałatka.Osoby,które miały okazję spróbować,oceniły jako wyśmienita.A sama nazwa zaciekaw...
| 2016-11-04 16:33 |

LidiaFB
Ulubiony murzynek moich dzieci.Polecam...
| 2016-10-31 9:25 |

Limonkowa piramida
Ciasto wygląda przepięknie i oryginalnie...
| 2016-10-30 19:36 |

SylwiaFB
Mmmm pysznosci z dziecinstwa :)))...
| 2016-10-30 14:35 |
drupal hit counter