Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
412 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przystawki przekąski

Czas 105 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 królik
golonka
200 g słoniny
pół kg wątróbki drobiowej
marchewka, pietruszka, kawałek selera
kilka suszonych grzybków
2 cebule
kajzerka namoczona w mleku
5 jajek
łyżeczka imbiru
szczypta gałki muszkatałowej
ziele angielskie, liść laurowy
sól, pieprz

Sposób wykonania:

Do dużego garnka wkładamy umytego królika i golonkę, zalewamy wodą, wrzucamy suszone grzyby, obrane warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie, przyprawiamy solą i pieprzem, gotujemy aż mięso będzie miękkie.
Wyjmujemy, studzimy i odzieramy z kości, przepuszczamy przez maszynkę razem z warzywami i grzybami.
Słoninkę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, po przesmażeniu dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, chwilkę smażymy. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy,kajzerkę namaczamy w mleku.
Słoninkę z cebulką oraz wątróbkę i bułkę przepuszczamy przez maszynkę i dodajemy do mięsa.
Do masy wbijamy jajka, imbir, gałkę muszkatałową, sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Pieczemy w dwóch keksówkach przez godzinę w temp 180 stopni C.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


zalewa
czy 1000 ml wody napewno? a moze jedno 0 za duzo!+ 300ml octu- napewno zalewa za slaba- a moze ? chce je zrobic bo uwiel...
| 2015-08-29 18:14 |

Tytul
Witam. Juz od dziecka to ciasto jest w mojej rodzinie znane. Robione jest ono zwlaszcza na swieta lub z okazji imprez. T...
| 2015-08-26 14:55 |

anna
pizza jest tak cudowna ze robie ją non stop kazdemu smakuje i kazdy prosi mni o przepis.dziękuje...
| 2015-08-12 12:20 |

Tytul
Dobre wyszły...
| 2015-08-11 14:42 |

rewelacja
rowniez robilam :-) zupa pycha,rodzinka sie zajadala :-)...
| 2015-08-09 21:09 |

Tytul
CZY W SŁOIKACH RZEBA DOTAC ZALEWE KURA ZOSTAŁA CZY MAJĄ BYC SAME WARZYWA...
| 2015-08-08 19:46 |

Tytul
Bardzo dobry przepis. serdecznie dziękuję :)...
| 2015-07-29 17:12 |

Tytul
taka ilosc podalam,bo latwiej potem obliczyc proporcje.Wystarczy 1/3 tej ilosci.Pozdrawiam
...
| 2015-07-11 19:19 |
drupal hit counter