Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przystawki przekąski

Czas 105 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 królik
golonka
200 g słoniny
pół kg wątróbki drobiowej
marchewka, pietruszka, kawałek selera
kilka suszonych grzybków
2 cebule
kajzerka namoczona w mleku
5 jajek
łyżeczka imbiru
szczypta gałki muszkatałowej
ziele angielskie, liść laurowy
sól, pieprz

Sposób wykonania:

Do dużego garnka wkładamy umytego królika i golonkę, zalewamy wodą, wrzucamy suszone grzyby, obrane warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie, przyprawiamy solą i pieprzem, gotujemy aż mięso będzie miękkie.
Wyjmujemy, studzimy i odzieramy z kości, przepuszczamy przez maszynkę razem z warzywami i grzybami.
Słoninkę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, po przesmażeniu dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, chwilkę smażymy. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy,kajzerkę namaczamy w mleku.
Słoninkę z cebulką oraz wątróbkę i bułkę przepuszczamy przez maszynkę i dodajemy do mięsa.
Do masy wbijamy jajka, imbir, gałkę muszkatałową, sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Pieczemy w dwóch keksówkach przez godzinę w temp 180 stopni C.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]


potrawy wigilijne




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Rewelacja:) robię nieustająco dla dzieci :)
...
| 2014-12-06 11:52 |

odp
w tym przepisie jajka ucieramy całe a więc bez rozdzielania białek i żółtek....
| 2014-12-02 13:39 |

sernik
Proszę powiedzieć, czy jajka do sernika mają byc rozdzielone a białka ubite jak zwykle się to robi? 13 mam urodziny i c...
| 2014-12-01 10:36 |

Tytul
Bardzo dobre ciasto . Sama zaczęłam gotować pani przepisy choć mam 11 lat....
| 2014-11-23 13:59 |

Tytul
cukier kryształ czy cukier puder?...
| 2014-10-29 19:34 |

Tytul
Bardzo smaczna.Robi sie szybciutko.Ja odjelam ilosc cukru a dodalam zurawine:-)))...
| 2014-10-27 8:32 |

Tytul
Rewelacyjna kiszona kapusta. Podstawa to proporcje jak tu i kupno kapusty z dobrego źródła. Pędzona kapusta tak jak pędz...
| 2014-10-22 19:02 |

Tytul
saładka najklepiej smakuje po tygodniu jak się przegryzie ...
| 2014-10-18 22:21 |
drupal hit counter