Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
412 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przystawki przekąski

Czas 105 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 królik
golonka
200 g słoniny
pół kg wątróbki drobiowej
marchewka, pietruszka, kawałek selera
kilka suszonych grzybków
2 cebule
kajzerka namoczona w mleku
5 jajek
łyżeczka imbiru
szczypta gałki muszkatałowej
ziele angielskie, liść laurowy
sól, pieprz

Sposób wykonania:

Do dużego garnka wkładamy umytego królika i golonkę, zalewamy wodą, wrzucamy suszone grzyby, obrane warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie, przyprawiamy solą i pieprzem, gotujemy aż mięso będzie miękkie.
Wyjmujemy, studzimy i odzieramy z kości, przepuszczamy przez maszynkę razem z warzywami i grzybami.
Słoninkę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, po przesmażeniu dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, chwilkę smażymy. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy,kajzerkę namaczamy w mleku.
Słoninkę z cebulką oraz wątróbkę i bułkę przepuszczamy przez maszynkę i dodajemy do mięsa.
Do masy wbijamy jajka, imbir, gałkę muszkatałową, sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Pieczemy w dwóch keksówkach przez godzinę w temp 180 stopni C.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Przepraszam zapomniałam że na sam koniec dodaję rozpuszczoną 2 łyzeczki żelatyny...
| 2015-06-04 18:35 |

Tytul
Tą mase robie od dawna i zawsze mi się udaje,tylko ja robie biały biszkopt, budyn gotuję na soku z ananasu, cukier daję ...
| 2015-06-04 18:32 |

Tytul
Korzystałam z przepisu kilka razy,za kazdym zarem wychodzil:-)ja wole wersje z mniejsza iloscia cukru:-)...
| 2015-04-13 10:22 |

przepis
Nic nie wychodzi mi z tego przepisu trzeci placek i trzeci zakalec ...
| 2015-04-04 17:48 |

piramida
witam, właśnie upiekło się ciasto, i razem z kremem jest pyszne. Jak dla mnie trochę więcej cukru w cieście by nie zaszk...
| 2015-03-16 19:13 |

mądra sowa
Uwaga!!!Podstawa przy robieniu cist drożdżowych,musi być ciepło i w tedy ciasto będzie pulchne.Pozdrawiam i życzę udanyc...
| 2015-02-12 17:24 |

faworki
ten przepis jest super...
| 2015-02-12 9:32 |

Matematyka
Słuszna uwaga, poprawiona niescisłość. Tylko teraz pytanie czy równoległobok dotrze do wyobraźni tak jak romb....
| 2015-02-11 10:05 |
drupal hit counter