Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

Dowolna ilość niewielkich ogórków
Chrzan
Koper
Marchew (niekoniecznie)
Ząbki czosnku
Gorczyca
Ziele angielskie, ziarenka pieprzu, ziele angielskie

Zalewa:
Litr wody ( 5 szklanek)
1 szklanka octu
1 łyżka soli
3 łyżki cukru

Sposób wykonania:

Domowe ogórki konserwowe - sprawdzony przepis. Do słoików wrzucić obrany chrzan, koper, czosnek , pokrojoną marchewkę, i przyprawy. Następnie pionowo układamy umyte i osuszone ogórki. Składniki zalewy zagotować, i gorącą zalewą zalewamy ogórki. Słoiki dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 minut.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [10]




Przepisów
Od
Dodano 2012-08-06 12:23

Tytul

Droga Pani Ewo ten przepis jest wspaniały ,smaczny i łatwy robiła go moja MAMA aja teraz przekazuję go swojej wnuczce. Moc pozdrowień.



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-14 14:11

Ogóreczki the best!

Prosty przepis... a efekt znakomity! Pozdrawiam - Grzegorz



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-17 11:51

Tytul

Zrobiła je moja mama przepyszne pozdrawiam martyna



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-07 8:04

Tytul

ogórki wysmienite lecz kazdy wie ze takiemalutkie ogóreczki ciezko dostac wiec ja te wieksze troche zawsze tak na noc mocze w wodzie staja sie twardsze i tez sie nadaja według tego przepisu



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-12 15:02

Tytul

a jaki % octu-10% czy 5%?



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-13 21:48

Tytul

Do ogórków konserwowych dodajemy 10% octu.



Przepisów
Od
Dodano 2013-07-10 17:19

Tytul

litr wody to 4 szklanki wody



Przepisów
Od
Dodano 2013-07-24 13:41

szklanka

szklanka szklance nie równau?miech



Przepisów
Od
Dodano 2014-07-09 20:30

Tytul

A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz.



Przepisów
Od
Dodano 2014-07-14 9:10

Tytul

ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


mądra sowa
Uwaga!!!Podstawa przy robieniu cist drożdżowych,musi być ciepło i w tedy ciasto będzie pulchne.Pozdrawiam i życzę udanyc...
| 2015-02-12 17:24 |

faworki
ten przepis jest super...
| 2015-02-12 9:32 |

Matematyka
Słuszna uwaga, poprawiona niescisłość. Tylko teraz pytanie czy równoległobok dotrze do wyobraźni tak jak romb....
| 2015-02-11 10:05 |

Faworki
Przepis fajny, tylko mała uwaga: romb ma boki o takiej samej długości. Ten "drugi" romb to równoległobok.
| 2015-02-10 17:26 |

Tytul
ciasto na pewno bardzo dobra aje ja postanowilam coś zmienic ugotowany kisiel połaczyłam z 20 dkg masła utartego na...
| 2015-01-29 3:35 |

Tytul
sprawdzilam przepis ,polecam ...
| 2015-01-25 13:53 |

rokalik
jako piekarzowi to nawet mi się udały polecam i pozdrawiam tomczysko ...
| 2015-01-18 18:24 |

Tytul
Spróbuj ale na swoją odpowiedzialność. W przepisie jest śmietana i tego proszę się trzymać :)...
| 2015-01-15 9:30 |
drupal hit counter