Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
415 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

Dowolna ilość niewielkich ogórków
Chrzan
Koper
Marchew (niekoniecznie)
Ząbki czosnku
Gorczyca
Ziele angielskie, ziarenka pieprzu, ziele angielskie

Zalewa:
Litr wody ( 5 szklanek)
1 szklanka octu
1 łyżka soli
3 łyżki cukru

Sposób wykonania:

Domowe ogórki konserwowe - sprawdzony przepis. Do słoików wrzucić obrany chrzan, koper, czosnek , pokrojoną marchewkę, i przyprawy. Następnie pionowo układamy umyte i osuszone ogórki. Składniki zalewy zagotować, i gorącą zalewą zalewamy ogórki. Słoiki dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 minut.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [11]




Przepisów
Od
Dodano 2012-08-06 12:23

Tytul

Droga Pani Ewo ten przepis jest wspaniały ,smaczny i łatwy robiła go moja MAMA aja teraz przekazuję go swojej wnuczce. Moc pozdrowień.



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-14 14:11

Ogóreczki the best!

Prosty przepis... a efekt znakomity! Pozdrawiam - Grzegorz



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-17 11:51

Tytul

Zrobiła je moja mama przepyszne pozdrawiam martyna



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-07 8:04

Tytul

ogórki wysmienite lecz kazdy wie ze takiemalutkie ogóreczki ciezko dostac wiec ja te wieksze troche zawsze tak na noc mocze w wodzie staja sie twardsze i tez sie nadaja według tego przepisu



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-12 15:02

Tytul

a jaki % octu-10% czy 5%?



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-13 21:48

Tytul

Do ogórków konserwowych dodajemy 10% octu.



Przepisów
Od
Dodano 2013-07-10 17:19

Tytul

litr wody to 4 szklanki wody



Przepisów
Od
Dodano 2013-07-24 13:41

szklanka

szklanka szklance nie równau?miech



Przepisów
Od
Dodano 2014-07-09 20:30

Tytul

A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz.



Przepisów
Od
Dodano 2014-07-14 9:10

Tytul

ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2015-07-29 17:12

Tytul

Bardzo dobry przepis. serdecznie dziękuję u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
polecam najlepsza pore dni po przygotowaniu
...
| 2016-07-22 15:24 |

Tytul
Tresc komentarza...
| 2016-07-22 10:33 |

Tytul
Dołączam do pozytywnych komentarzy. Sałatka świetna. ...
| 2016-07-05 9:51 |

mniam
Zrobiłam wczoraj, zamiast brzoskwiniowego dałam kiśle cytrynowe i jabłka w kostke :) Wyszło super! ...
| 2016-05-01 6:48 |

igloglo
pych mniam...
| 2016-04-22 15:41 |

Tytul
Ja oczywiście zmodyfikowałam i zamiast 4,5 szkl. mąki dodałam 2 szkl, zamiast 1,5 szkl oleju dodałam jedną niepełną szkl...
| 2016-04-15 12:09 |

Tytul
Zapomniałam dodać, że babka cud nawet przez tydzien jest leciutka i świeżutka jak puch....
| 2016-04-13 19:02 |

Tytul
Ja dodałam 6 żółtek i 2 łyżeczki proszku do pieczenia ze względu na kakao. Dodałam również dżem nektarynkowy własnej rob...
| 2016-04-13 19:01 |
drupal hit counter