Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta

Czas 55 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

13 dag masła
30 dag cukru
25 dag maku namoczonego w mleku i zmielonego 2 razy
6 jajek
6 dużych łyżek kaszy manny
1 cukier waniliowy
łyżeczka proszku do pieczenia
10 dag orzechów
40 dag jabłek
polewa czekoladowa

Sposób wykonania:

Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch, dodajemy żółtka, ucieramy, dodajemy mak i mieszamy. Do masy dodajemy cukier waniliowy, kasze manną i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy i dodajemy jabłka starowane na grubych oczkach oraz posiekane orzechy, na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do foremki, pieczemy godzinę w 180 stopniach C.
Polewamy polewą czekoladową.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [15]




Przepisów
Od
Dodano 2012-04-07 21:19

Tytul

super...

jagoda2304
jagoda2304
Przepisów 1
Od 2012-07-06 12:29
Dodano 2012-07-06 12:31

Tytul

na jaką forme jest ten makowiec?



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-06 17:00

makowiec

ciasto można upiec w tortownicy lub w blaszce prostokątnej



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-15 19:44

Pyszny makowiec

Pyszne ciasto i łatwe - polecam. Makowiec wyszedł przepyszny.



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-19 16:39

Makowiec z jałkami

Proszę o informację, w jakim mleku należy namoczyć mak: w zimnym czy gorącym, oraz czy namoczony w mleku mak należy następnie sparzyć i chwile pogotować w wodzie, a potem zmielić. Pozdrawiam



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-19 17:04

makowiec z jabłkami

mak zalewamy wrzącym mlekiem i odstawiamy po przykryciem na około 30 minut aż spęcznieje następnie odcedzamy i mielimy dwukrotnie



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-21 22:11

Tytul

ja dodaję suchy zmielony mak i też jest super



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-23 21:49

Tytul

Własnie pieczę się mój makowiec w foremce choinkowej. Mam nadzieje że wyjdzie?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-24 9:21

Tytul

jesli mam gotowy mak to czy tez musze dodawac cukier.wesolych swiat



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-27 16:09

Pyszny i szybki

Ja robiłam z gotowego maku i wszystkim smakował ?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-27 16:10

Tytul

Upiekł się i był bardzo dobry mniam



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-27 20:33

Makowiec z jabłkami

Piekłam na święta- pyszny i łatwy w wykonaniu. Wszystkim smakował. Już na stałe będzie gościł na moim stole. Polecam i dziękuję za super przepis.



Przepisów
Od
Dodano 2013-12-18 21:46

Tytul

bede piekla bo jest smaczny



Przepisów
Od
Dodano 2013-12-23 11:14

makowiec

ja nie polewam czekoladą, tylko ubitą śmietaną z dodatkiem kakao. a na to prażone migdały lub orzechy. Torcik makowy gotowy!



Przepisów
Od
Dodano 2014-10-29 19:34

Tytul

cukier kryształ czy cukier puder?


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
Bardzo dobre ciasto . Sama zaczęłam gotować pani przepisy choć mam 11 lat....
| 2014-11-23 13:59 |

Tytul
cukier kryształ czy cukier puder?...
| 2014-10-29 19:34 |

Tytul
Bardzo smaczna.Robi sie szybciutko.Ja odjelam ilosc cukru a dodalam zurawine:-)))...
| 2014-10-27 8:32 |

Tytul
Rewelacyjna kiszona kapusta. Podstawa to proporcje jak tu i kupno kapusty z dobrego źródła. Pędzona kapusta tak jak pędz...
| 2014-10-22 19:02 |

Tytul
saładka najklepiej smakuje po tygodniu jak się przegryzie ...
| 2014-10-18 22:21 |

Tytul
to nie rogale marcińskie tylko drożdżowe. Rogale marcińskie powinny być wałkowane jak ciasto francuskie. A do ciasta dod...
| 2014-10-14 14:26 |

super
Fantastyczny sernik. Wczoraj zrobilam do dzisiaj juz jest zjedzony. POLECAM...
| 2014-10-12 19:24 |

Tytul
proszę przeczytać ostatnie zdanie przepisu. ...
| 2014-10-03 13:43 |
drupal hit counter