Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
448 sprawdzonych przepisów.


przepisy na domowe wypieki
Ciasta
    przepisy na domowe sałatki
sałatki
 




Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta

Czas 55 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

13 dag masła
30 dag cukru
25 dag maku namoczonego w mleku i zmielonego 2 razy
6 jajek
6 dużych łyżek kaszy manny
1 cukier waniliowy
łyżeczka proszku do pieczenia
10 dag orzechów
40 dag jabłek
polewa czekoladowa

Sposób wykonania:

Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch, dodajemy żółtka, ucieramy, dodajemy mak i mieszamy. Do masy dodajemy cukier waniliowy, kasze manną i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy i dodajemy jabłka starowane na grubych oczkach oraz posiekane orzechy, na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do foremki, pieczemy godzinę w 180 stopniach C.
Polewamy polewą czekoladową.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [15]




Przepisów
Od
Dodano 2012-04-07 21:19

Tytul

super...

jagoda2304
jagoda2304
Przepisów 1
Od 2012-07-06 12:29
Dodano 2012-07-06 12:31

Tytul

na jaką forme jest ten makowiec?



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-06 17:00

makowiec

ciasto można upiec w tortownicy lub w blaszce prostokątnej



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-15 19:44

Pyszny makowiec

Pyszne ciasto i łatwe - polecam. Makowiec wyszedł przepyszny.



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-19 16:39

Makowiec z jałkami

Proszę o informację, w jakim mleku należy namoczyć mak: w zimnym czy gorącym, oraz czy namoczony w mleku mak należy następnie sparzyć i chwile pogotować w wodzie, a potem zmielić. Pozdrawiam



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-19 17:04

makowiec z jabłkami

mak zalewamy wrzącym mlekiem i odstawiamy po przykryciem na około 30 minut aż spęcznieje następnie odcedzamy i mielimy dwukrotnie



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-21 22:11

Tytul

ja dodaję suchy zmielony mak i też jest super



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-23 21:49

Tytul

Własnie pieczę się mój makowiec w foremce choinkowej. Mam nadzieje że wyjdzie?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-24 9:21

Tytul

jesli mam gotowy mak to czy tez musze dodawac cukier.wesolych swiat



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-27 16:09

Pyszny i szybki

Ja robiłam z gotowego maku i wszystkim smakował ?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-27 16:10

Tytul

Upiekł się i był bardzo dobry mniam



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-27 20:33

Makowiec z jabłkami

Piekłam na święta- pyszny i łatwy w wykonaniu. Wszystkim smakował. Już na stałe będzie gościł na moim stole. Polecam i dziękuję za super przepis.



Przepisów
Od
Dodano 2013-12-18 21:46

Tytul

bede piekla bo jest smaczny



Przepisów
Od
Dodano 2013-12-23 11:14

makowiec

ja nie polewam czekoladą, tylko ubitą śmietaną z dodatkiem kakao. a na to prażone migdały lub orzechy. Torcik makowy gotowy!



Przepisów
Od
Dodano 2014-10-29 19:34

Tytul

cukier kryształ czy cukier puder?


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Wyśmienicie wygląda :)...
| 2017-10-16 18:40 |

Tytul
Tak można użyć cukinii do sałatki na zimę....
| 2017-07-26 7:50 |

Tytul
Czy zamiast ogórków można uzyc cukinii?...
| 2017-07-25 11:48 |

Tytul
Przepyszny chłodnik. Pozdrawiam Jola ...
| 2017-07-17 18:06 |

Keks
Może masz rację z tym obsypaniem bakalii mąką. U mnie tak jak na zdjęciu bakalie opadają na dno ciasta. Następnym razem ...
| 2017-04-02 19:43 |

cwibak
Zanim dodamy bakalie do ciasta, oprószmy je mąką, wówczas nie opadną na spód podczas pieczenia...
| 2017-04-01 17:36 |

Murzynek a nie ambasador
To jest typowy murzynek drogie panie. ...
| 2017-04-01 17:17 |

olej
Najlepszy jest olej kokosowy, bo nie utlenia się w wysokiej temp. i przez to nie jest szkodliwy...
| 2017-04-01 17:16 |
drupal hit counter