Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

3 różnokolorowe papryki (zielona, czerwona, żółta)
3-4 młode (małe) cukinie
2 kawałki kiełbasy podwawelskiej
1 duża cebula
Ząbek czosnku
Koncentrat pomidorowy
2 obrane ze skóry pomidory
Olej
Przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, vegeta.
Zioła: majeranek, bazylia

Sposób wykonania:

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę, przekładamy do rondelka.
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski lub większą kostkę.

Pomidory siekamy. Młodej cukinii nie trzeba obierać, umytą kroimy w plasterki. Na patelni ponownie rozgrzewamy olej, smażymy cebulę i czosnek, dodajemy papryki, cukinię , smażymy 3-4 minuty. Zawartość patelni przekładamy do rondelka.

Wlewamy 3/4 szklanki gorącej wody. Dusimy pod pokrywką, na małym ogniu ok. 20 minut. Dodajemy posiekane pomidory, dusimy kolejne 3 minuty, dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy, przyprawiamy danie do smaku.
Gdy zdejmiemy leczo z ognia posypujemy je ziołami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [13]




Przepisów
Od
Dodano 2012-07-12 16:25

Tytul

bardzo dziekuje za przepis



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-28 10:50

Leczo

Leczo bardzo smaczne. Zrobiłam zgodnei z tym przpisem i jestem zaskoczona, że jest takie pyszne! Dodałam więcej przypraw bo tak lubi moja rodzinka u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-31 13:36

;)

Robiłam dzisiaj leczo według tego przepisu i jest przepyszneu?miech mniam, mniam...



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-18 10:19

Tytul

jest naprawde pyszne



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-24 23:18

Tytul

super polecam !u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-10 14:45

Tytul

bardzo dobry i prosty przepis, efekt niebo w gębie !

JJ



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-10 19:31

Tytul

Super! A czy da się to jakoś zawekować? Tak bym chciała w słoikach miec na zimę, ale nie wiem jak to "zapakować".



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-12 12:37

leczo

normalnie u?miech to proste, wkładamy leczo do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 minut.



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-16 18:41

aaaaaa

Ja tez tak robie dodaje tylko jeszcze pieczarki mniam palce lizac



Przepisów
Od
Dodano 2013-04-27 12:27

Ulepszone :)

a ja dodalam jeszcze pieczarki i jest MEGA pycha !u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-07-11 12:33

Tytul

Pychotka



Przepisów
Od
Dodano 2013-07-18 10:03

Tytul

pyszne ja dodaje jeszcze pieczarki



Przepisów
Od
Dodano 2013-08-28 19:51

Tytul

Też dodałam pieczarki. Jest bardzo dobre. Polecam.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
wszystko ok ale jak dla mnie za duzo cukru, ja dalam mniej i wyszly rewelacyjne...
| 2014-07-27 12:38 |

Tytul
ta sałatka nie jest bardzo pikantna ,jej smak jest nie do opisania ...
| 2014-07-26 8:03 |

Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |
drupal hit counter