Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
412 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy na Zupy

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

400 g żeberek wędzonych
3 łyżki kaszy jęczmiennej
2 ziemniaki
włoszczyzna: marchewka, pietruszka, kawałek selera, cebula
ząbek czosnku
łyżka masła
szklanka śmietany 18%
ziele angielskie, liść laurowy
pieprz, sól

Sposób wykonania:

Przepis na krupnik Ewy Wachowicz.
Żeberka dzielimy na mniejsze części, myjemy, zalewamy 2 litrami wody i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól - gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie. Gdy tak się stanie wyjmujemy je z rosołu i obdzieramy z mięsa.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle, dodajemy obrane i starkowane na grubych oczkach pozostałe warzywa, chwilkę dusimy i dodajemy do rosołu. Dodajemy kaszę i gotujemy 10 minut.
Po tym czasie dodajemy ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy ziemniaki będą miękkie zupę zabielamy śmietaną (hartujemy ją wcześniej wrzątkiem). Na koniec do zupy wrzucamy mięso, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Currently 4.67/5

4.7/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Bardzo dobry przepis. serdecznie dziękuję :)...
| 2015-07-29 17:12 |

Tytul
taka ilosc podalam,bo latwiej potem obliczyc proporcje.Wystarczy 1/3 tej ilosci.Pozdrawiam
...
| 2015-07-11 19:19 |

Tytul
Przepraszam zapomniałam że na sam koniec dodaję rozpuszczoną 2 łyzeczki żelatyny...
| 2015-06-04 18:35 |

Tytul
Tą mase robie od dawna i zawsze mi się udaje,tylko ja robie biały biszkopt, budyn gotuję na soku z ananasu, cukier daję ...
| 2015-06-04 18:32 |

Tytul
Korzystałam z przepisu kilka razy,za kazdym zarem wychodzil:-)ja wole wersje z mniejsza iloscia cukru:-)...
| 2015-04-13 10:22 |

przepis
Nic nie wychodzi mi z tego przepisu trzeci placek i trzeci zakalec ...
| 2015-04-04 17:48 |

piramida
witam, właśnie upiekło się ciasto, i razem z kremem jest pyszne. Jak dla mnie trochę więcej cukru w cieście by nie zaszk...
| 2015-03-16 19:13 |

mądra sowa
Uwaga!!!Podstawa przy robieniu cist drożdżowych,musi być ciepło i w tedy ciasto będzie pulchne.Pozdrawiam i życzę udanyc...
| 2015-02-12 17:24 |
drupal hit counter