Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy na Zupy

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

400 g żeberek wędzonych
3 łyżki kaszy jęczmiennej
2 ziemniaki
włoszczyzna: marchewka, pietruszka, kawałek selera, cebula
ząbek czosnku
łyżka masła
szklanka śmietany 18%
ziele angielskie, liść laurowy
pieprz, sól

Sposób wykonania:

Przepis na krupnik Ewy Wachowicz.
Żeberka dzielimy na mniejsze części, myjemy, zalewamy 2 litrami wody i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól - gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie. Gdy tak się stanie wyjmujemy je z rosołu i obdzieramy z mięsa.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle, dodajemy obrane i starkowane na grubych oczkach pozostałe warzywa, chwilkę dusimy i dodajemy do rosołu. Dodajemy kaszę i gotujemy 10 minut.
Po tym czasie dodajemy ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy ziemniaki będą miękkie zupę zabielamy śmietaną (hartujemy ją wcześniej wrzątkiem). Na koniec do zupy wrzucamy mięso, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Currently 4.67/5

4.7/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Tresc komentarza...
| 2015-03-31 13:49 |

piramida
witam, właśnie upiekło się ciasto, i razem z kremem jest pyszne. Jak dla mnie trochę więcej cukru w cieście by nie zaszk...
| 2015-03-16 19:13 |

mądra sowa
Uwaga!!!Podstawa przy robieniu cist drożdżowych,musi być ciepło i w tedy ciasto będzie pulchne.Pozdrawiam i życzę udanyc...
| 2015-02-12 17:24 |

faworki
ten przepis jest super...
| 2015-02-12 9:32 |

Matematyka
Słuszna uwaga, poprawiona niescisłość. Tylko teraz pytanie czy równoległobok dotrze do wyobraźni tak jak romb....
| 2015-02-11 10:05 |

Faworki
Przepis fajny, tylko mała uwaga: romb ma boki o takiej samej długości. Ten "drugi" romb to równoległobok.
| 2015-02-10 17:26 |

Tytul
ciasto na pewno bardzo dobra aje ja postanowilam coś zmienic ugotowany kisiel połaczyłam z 20 dkg masła utartego na...
| 2015-01-29 3:35 |

Tytul
sprawdzilam przepis ,polecam ...
| 2015-01-25 13:53 |
drupal hit counter