Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 20 minut Porcji 30 Trudność średnie Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

500 gram mąki pszenne
3/4 szkl. cukru
3 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 gram skwarek ze słoniny
2 łyżki masła
1/5 szkl. wody

Sposób wykonania:

Skwarki przemielić przez maszynkę. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, żółtkami cukrem i zmielonymi skwarkami i 2 łyżkami masła. Jak ciasto jest ścisłe dodać wodę.

Wyrobić wszystkie składniki w jednolitą masę. Wycinać lub przeciskać przez maszynkę.
Piec na blasze wysmarowanej tłuszczem lub na papierze do pieczenia około 20 minut w temp. ok 180 stopni Celsjusza.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


tytul
=...
| 2014-08-20 10:27 |

-1'
=...
| 2014-08-20 10:27 |

tytul
=...
| 2014-08-20 10:27 |

tytul
-1'...
| 2014-08-20 10:27 |

Karolina
Próbowałam wiele przepisów ale ten jest najlepszy tyle że robię wszystko x2 żeby ciasto było grubsze i rozkładam na cała...
| 2014-08-19 20:11 |

Tytul
W tamtym roku robiłam ogórki w/g przepisu pani Ewy W. z czosnkiem,zanim włożyłam do słoikówp ołowę wyjadłam.PYSZNA !!!!...
| 2014-08-18 16:11 |

do ciapa
Poczytaj o pasteryacji i dopiero wówczas wypowiadaj się....
| 2014-08-06 18:45 |

Tytul
25 minut gotwania ogorka to wyjdzie z tego pirre wg mnie ogórek powinien byc twardy a nie "ciapa"...
| 2014-08-06 8:51 |
drupal hit counter