Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje. 407 sprawdzonych przepisów. Wypróbuj sprawdzone receptury Ewy Wachowicz.





Strona główna >> Dania główne >> Potrawy wigilijne

Czas 125 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

ok 2 kg karpia
200 gram suszonych podgrzybków
natka pietruszki
masło
duża cebula
cytryna
sól i pieprz

Sposób wykonania:

Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc.
Karpia patroszymy, zostawiamy głowę usuwamy jedynie oczy i skrzela, następnie myjemy i osuszamy oraz przyprawiamy sola i pieprzem, odkładamy na kilka godzin do lodówki.
Grzyby gotujemy w tej samej wodzie w której się moczyły aż będą miękkie, kroimy w drobne kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na maśle, dodajemy posiekane grzyby, chwilkę dusimy po czym przyprawiamy sola i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy karpia, spinamy wykałaczkami można dodatkowo związać sznurkiem.
Rybę układamy w brytfannie, podlewamy wodą spod gotowania grzybów, pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu karpia dzielimy na zgrabne dzwonki, podajemy w towarzystwie plastrów cytryny.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Pani ewa wachowicz
Droga pani ewo mam dla pani przepis na koperty z ciaskami...
| 2014-04-20 20:56 |

Tytul
Ja gotuje tradycyjna krzonówke sułkowicką, nauczyła mnie teściowa. Gotuje ja na niesie wędzonym, kościach wędzonych i se...
| 2014-04-19 15:05 |

Rewelacja!!
Jest już w piekarniku!! Robię go już drugi raz. Za pierwszym razem wyszedl super, nie doczekał dnia następnego-rodzinka ...
| 2014-04-18 22:50 |

tytul
=...
| 2014-04-14 13:47 |

tytul
=...
| 2014-04-10 14:40 |

Tytul
Przepyszne jak mojej mamy
...
| 2014-04-09 12:48 |

Pieke i pieke
to niesamowita ciasto zawsze wychodzi i schodzi tak szybko , ze znowu musze piec ;)) najlepsze ciasto włoskich babek dro...
| 2014-04-05 21:41 |

Tytul
Właśnie robię tą pizzę. Napewno znowu będzie poszła bo już ras ją robiłam i była super.
Pozdrawiam serdecznie...
| 2014-04-05 16:40 |
drupal hit counter