Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy wigilijne

Czas 125 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

ok 2 kg karpia
200 gram suszonych podgrzybków
natka pietruszki
masło
duża cebula
cytryna
sól i pieprz

Sposób wykonania:

Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc.
Karpia patroszymy, zostawiamy głowę usuwamy jedynie oczy i skrzela, następnie myjemy i osuszamy oraz przyprawiamy sola i pieprzem, odkładamy na kilka godzin do lodówki.
Grzyby gotujemy w tej samej wodzie w której się moczyły aż będą miękkie, kroimy w drobne kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na maśle, dodajemy posiekane grzyby, chwilkę dusimy po czym przyprawiamy sola i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy karpia, spinamy wykałaczkami można dodatkowo związać sznurkiem.
Rybę układamy w brytfannie, podlewamy wodą spod gotowania grzybów, pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu karpia dzielimy na zgrabne dzwonki, podajemy w towarzystwie plastrów cytryny.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


piramida
witam, właśnie upiekło się ciasto, i razem z kremem jest pyszne. Jak dla mnie trochę więcej cukru w cieście by nie zaszk...
| 2015-03-16 19:13 |

mądra sowa
Uwaga!!!Podstawa przy robieniu cist drożdżowych,musi być ciepło i w tedy ciasto będzie pulchne.Pozdrawiam i życzę udanyc...
| 2015-02-12 17:24 |

faworki
ten przepis jest super...
| 2015-02-12 9:32 |

Matematyka
Słuszna uwaga, poprawiona niescisłość. Tylko teraz pytanie czy równoległobok dotrze do wyobraźni tak jak romb....
| 2015-02-11 10:05 |

Faworki
Przepis fajny, tylko mała uwaga: romb ma boki o takiej samej długości. Ten "drugi" romb to równoległobok.
| 2015-02-10 17:26 |

Tytul
ciasto na pewno bardzo dobra aje ja postanowilam coś zmienic ugotowany kisiel połaczyłam z 20 dkg masła utartego na...
| 2015-01-29 3:35 |

Tytul
sprawdzilam przepis ,polecam ...
| 2015-01-25 13:53 |

rokalik
jako piekarzowi to nawet mi się udały polecam i pozdrawiam tomczysko ...
| 2015-01-18 18:24 |
drupal hit counter