Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
420 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy wigilijne

Czas 125 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

ok 2 kg karpia
200 gram suszonych podgrzybków
natka pietruszki
masło
duża cebula
cytryna
sól i pieprz

Sposób wykonania:

Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc.
Karpia patroszymy, zostawiamy głowę usuwamy jedynie oczy i skrzela, następnie myjemy i osuszamy oraz przyprawiamy sola i pieprzem, odkładamy na kilka godzin do lodówki.
Grzyby gotujemy w tej samej wodzie w której się moczyły aż będą miękkie, kroimy w drobne kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na maśle, dodajemy posiekane grzyby, chwilkę dusimy po czym przyprawiamy sola i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy karpia, spinamy wykałaczkami można dodatkowo związać sznurkiem.
Rybę układamy w brytfannie, podlewamy wodą spod gotowania grzybów, pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu karpia dzielimy na zgrabne dzwonki, podajemy w towarzystwie plastrów cytryny.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]








Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
dziękuję bardzo za przepis, ufam że się uda . Jak otworzę słoik z kapustą dodam opinię .Pasteryzuję kiszona kapustę w sł...
| 2016-11-24 19:17 |

Rogale Marcinskie
Dodałam samych orzechów zamiast migdałów bo nie miałam ich akurat w kuchni. Rogale wyszły cudowne. ...
| 2016-11-11 13:33 |

Sałatka z wieloryba
Jest to pierwsza moja stworzona sałatka.Osoby,które miały okazję spróbować,oceniły jako wyśmienita.A sama nazwa zaciekaw...
| 2016-11-04 16:33 |

LidiaFB
Ulubiony murzynek moich dzieci.Polecam...
| 2016-10-31 9:25 |

Limonkowa piramida
Ciasto wygląda przepięknie i oryginalnie...
| 2016-10-30 19:36 |

SylwiaFB
Mmmm pysznosci z dziecinstwa :)))...
| 2016-10-30 14:35 |

Iza
Ciasta kiepsko mi wychodzą ale ta szarlotka jest idealna! Dzięki za przepis, będę z przyjemnością wracała. Na pewno spró...
| 2016-10-29 19:57 |

Tytul
Zrobiłam wczoraj , przepyszne. Dziękuję za przepis.
Baska z Grudziądza....
| 2016-10-24 10:34 |
drupal hit counter