Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy wigilijne

Czas 45 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej
garść suszonych grzybów leśnych
1 spora cebula
2 łyżki masła
łyżka mąki
5 suszonych śliwek
sól pieprz

Sposób wykonania:

Grzyby namaczamy w zimnej wodzie na noc. Rano gotujemy aż będą miękkie. Wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy) i kroimy drobno.
Kapustę płuczemy w zimnej wodzie, kroimy drobno, wrzucamy do garnka, dodajemy grzyby i wywar w którym się gotowały. Gotujemy aż kapusta będzie miękka. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle ( na 1 łyżce masła), dodajemy do kapusty.
Drugą łyżkę masła wrzucamy na patelnię, dodajemy mąkę i zasmażamy wlewamy pół szklanki wywary spod grzybów i dodajemy do kapusty, mieszamy, dodajemy też śliwki suszone pokrojone na małe kawałki. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy kwadrans, po którym potrawa jest gotowa do podania na wigilijny stół.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
pasteryzowac około 25 min- ale jest to całkowity czas od kiedy włożymy słoiki z zimna sałatką do nagrzanego piekarnika c...
| 2014-07-31 17:23 |

:-)
Właśnie jestem w trakcie robienia sałatki :-)Wpadłam podejrzeć przepis, i właśnie zagotowałam zalewę, mam adzieje , że n...
| 2014-07-31 14:04 |

Tytul
Tresc komentarza...
| 2014-07-30 22:00 |

Tytul
Tresc komentarza...
| 2014-07-30 16:32 |

Tytul
wszystko ok ale jak dla mnie za duzo cukru, ja dalam mniej i wyszly rewelacyjne...
| 2014-07-27 12:38 |

Tytul
ta sałatka nie jest bardzo pikantna ,jej smak jest nie do opisania ...
| 2014-07-26 8:03 |

Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |
drupal hit counter