Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy wigilijne

Czas 45 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej
garść suszonych grzybów leśnych
1 spora cebula
2 łyżki masła
łyżka mąki
5 suszonych śliwek
sól pieprz

Sposób wykonania:

Grzyby namaczamy w zimnej wodzie na noc. Rano gotujemy aż będą miękkie. Wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy) i kroimy drobno.
Kapustę płuczemy w zimnej wodzie, kroimy drobno, wrzucamy do garnka, dodajemy grzyby i wywar w którym się gotowały. Gotujemy aż kapusta będzie miękka. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle ( na 1 łyżce masła), dodajemy do kapusty.
Drugą łyżkę masła wrzucamy na patelnię, dodajemy mąkę i zasmażamy wlewamy pół szklanki wywary spod grzybów i dodajemy do kapusty, mieszamy, dodajemy też śliwki suszone pokrojone na małe kawałki. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy kwadrans, po którym potrawa jest gotowa do podania na wigilijny stół.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
Rewelacyjna kiszona kapusta. Podstawa to proporcje jak tu i kupno kapusty z dobrego źródła. Pędzona kapusta tak jak pędz...
| 2014-10-22 19:02 |

Tytul
saładka najklepiej smakuje po tygodniu jak się przegryzie ...
| 2014-10-18 22:21 |

Tytul
to nie rogale marcińskie tylko drożdżowe. Rogale marcińskie powinny być wałkowane jak ciasto francuskie. A do ciasta dod...
| 2014-10-14 14:26 |

super
Fantastyczny sernik. Wczoraj zrobilam do dzisiaj juz jest zjedzony. POLECAM...
| 2014-10-12 19:24 |

Tytul
proszę przeczytać ostatnie zdanie przepisu. ...
| 2014-10-03 13:43 |

Tytul
a co z serem?!...
| 2014-10-01 13:45 |

Tytul
Przepis ok a zdjęcie rewelacyjne, aż zachęca do zrobienia naleśników....
| 2014-09-02 11:06 |

Naleśniki
Zgraja smiesznych ludzików ktorzy wszystko krytykują a to skradziony przepis, a to nie smaczne . Czy napewno to robiliśc...
| 2014-08-28 21:43 |
drupal hit counter