Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
438 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy wigilijne

Czas 45 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej
garść suszonych grzybów leśnych
1 spora cebula
2 łyżki masła
łyżka mąki
5 suszonych śliwek
sól pieprz

Sposób wykonania:

Grzyby namaczamy w zimnej wodzie na noc. Rano gotujemy aż będą miękkie. Wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy) i kroimy drobno.
Kapustę płuczemy w zimnej wodzie, kroimy drobno, wrzucamy do garnka, dodajemy grzyby i wywar w którym się gotowały. Gotujemy aż kapusta będzie miękka. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle ( na 1 łyżce masła), dodajemy do kapusty.
Drugą łyżkę masła wrzucamy na patelnię, dodajemy mąkę i zasmażamy wlewamy pół szklanki wywary spod grzybów i dodajemy do kapusty, mieszamy, dodajemy też śliwki suszone pokrojone na małe kawałki. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy kwadrans, po którym potrawa jest gotowa do podania na wigilijny stół.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]








Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


inne podniebienie /
sałatka zrobiona słowo w słowo a jednak nikomu nie smakowała. Składniki osobno smakowały o wiele lepiej ...
| 2017-01-05 14:02 |

Tytul
czytać i rozumieć co się czyta....
| 2017-01-04 14:35 |

Tytul
dodaję do majonezu ząbek czosnku. Poprawia smak. Polecam...
| 2016-12-28 20:26 |

Małgorzata
ja moczę śledzie w mleku....
| 2016-12-21 20:04 |

Kasia z FB
Zrobiłam. Wyszły przepyszne. Ciasto perfekcyjne, najlepsze !...
| 2016-12-17 20:22 |

Tytul
Sos paprykowo-ziołowy rozrobić według opisu na opakowaniu. Sos czosnkowy dodać do smaku według uznania....
| 2016-12-15 18:45 |

pytanie
Chciałam zapytać ile ma byc sosu czosnkwego i czy sos paprykowo-ziołowy dodac w postaci proszku czy rozrobic ?...
| 2016-12-13 23:15 |

Tytul
dziękuję bardzo za przepis, ufam że się uda . Jak otworzę słoik z kapustą dodam opinię .Pasteryzuję kiszona kapustę w sł...
| 2016-11-24 19:17 |
drupal hit counter