Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przystawki przekąski

Czas 35 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

6 jajek
3 łyżki masła
3 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz

Sposób wykonania:

Pyszne jajka faszerowane i smażone w skorupkach, idealna propozycja na wielkanocne śniadanie.
W jajku robimy dziurkę (nakłuwamy) aby skorupka nie pękła w trakcie gotowania, następnie gotujemy je na twardo. Po ugotowaniu studzimy i osuszamy. Ostrym nożem każde jajko przecinamy na pół uważając aby nacięcie było równe. Ze skorupki wyjmujemy jajko, uważając by jej nie uszkodzić. Wyjęte jajko siekamy, łączymy ze szczypiorkiem i 2 łyżkami masła, następnie farszem napełniamy skorupki. Jajka od strony farszu obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym maśle. Podajemy na ciepło.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [4]




Przepisów
Od
Dodano 2011-10-13 17:07

Tytul

są pyszne chociaż lekko pracochłonne moja propozycja dodajcie pieczarek podduszonych na maśle pycha!!! z potraw wielkanocnych ta właśnie znika w mgnieniu oka do końca ważne jajka najlepsze są ciepłe, choć w formie zimnej też są bardzo dobre



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-31 10:37

Tytul

zamiast szczyoirku można dodać posiekanej zielonej pietruszeczki. jest pycha.



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-26 8:21

pyszne

robię tę przekąskę od kilkudziesięciu lat i za każdym razem wszystkim smakuje,można do farszu dodawać trochę majonezu



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-12 4:05

Tytul

Zamiast szczypiorku dodaje spora ilosc koperku swiezego, troche startego zoltego sera oraz starte na tartce podsmazone pieczerki. Do bulki tartej rowniez dodaje troche startego sera. Maja wielkie powodzenie.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


tytul
=...
| 2014-08-20 10:27 |

Karolina
Próbowałam wiele przepisów ale ten jest najlepszy tyle że robię wszystko x2 żeby ciasto było grubsze i rozkładam na cała...
| 2014-08-19 20:11 |

Tytul
W tamtym roku robiłam ogórki w/g przepisu pani Ewy W. z czosnkiem,zanim włożyłam do słoikówp ołowę wyjadłam.PYSZNA !!!!...
| 2014-08-18 16:11 |

do ciapa
Poczytaj o pasteryacji i dopiero wówczas wypowiadaj się....
| 2014-08-06 18:45 |

Tytul
25 minut gotwania ogorka to wyjdzie z tego pirre wg mnie ogórek powinien byc twardy a nie "ciapa"...
| 2014-08-06 8:51 |

Tytul
Pasteryzację liczy się od momentu gdy woda w garnku zacznie wrzeć. Czasem jak masz zimną wodę i zimne słoiki z zawartośc...
| 2014-08-01 8:43 |

Tytul
pasteryzowac około 25 min- ale jest to całkowity czas od kiedy włożymy słoiki z zimna sałatką do nagrzanego piekarnika c...
| 2014-07-31 17:23 |

:-)
Właśnie jestem w trakcie robienia sałatki :-)Wpadłam podejrzeć przepis, i właśnie zagotowałam zalewę, mam adzieje , że n...
| 2014-07-31 14:04 |
drupal hit counter