Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
411 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 120 minut Porcji 25 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

Biszkopt:
11 jajek
1 szklanka cukru
3 łyżki wody
14 łyżek mąki pszennej
2 (płaskie) łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki octu
Masa jabłkowa:
1500g jabłek
2 op. galaretki truskawkowej.
Masa budyniowa:
250g masła
1,5 szklanki mleka
1 op. budyniu śmietankowego (z cukrem)
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru.
Ponadto:
tłuszcz do wysmarowania blaszki
bułka tarta o obsypania formy.

Sposób wykonania:

Biszkopt:
1.Białka ubić na sztywną pianę.
2.Dodawać cukier,żółtka z wodą,ubijając.
3.Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką blaszki o wymiarach 24x37cm.
4.Piec ok.40 minut w temp. 170C.
Masa jabłkowa:
1.Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, smażyć ok. 10 minut.
2.Wsypać galaretki, wymieszać, chwilę smażyć.
Masa budyniowa:
1.Z mleka,budyniu,mąki i cukru ugotować budyń.
2.Masło utrzeć na puszystą masę i dodając po łyżce budyniu dokładnie wymieszać.
Jabłecznik:
1.Ostudzony biszkopt przekroić na trzy części.
2.Na jeden płat ciasta wyłożyć 1/2 masy jabłkowej,posmarować częścią masy budyniowej,przykryć drugim płatem ciasta.
3.Posmarować resztą masy jabłkowej,wyłożyć pozostałą masę budyniową i przykryć trzecim płatem ciasta.
4.Udekorować według uznania.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Alutka086 | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Korzystałam z przepisu kilka razy,za kazdym zarem wychodzil:-)ja wole wersje z mniejsza iloscia cukru:-)...
| 2015-04-13 10:22 |

przepis
Nic nie wychodzi mi z tego przepisu trzeci placek i trzeci zakalec ...
| 2015-04-04 17:48 |

piramida
witam, właśnie upiekło się ciasto, i razem z kremem jest pyszne. Jak dla mnie trochę więcej cukru w cieście by nie zaszk...
| 2015-03-16 19:13 |

mądra sowa
Uwaga!!!Podstawa przy robieniu cist drożdżowych,musi być ciepło i w tedy ciasto będzie pulchne.Pozdrawiam i życzę udanyc...
| 2015-02-12 17:24 |

faworki
ten przepis jest super...
| 2015-02-12 9:32 |

Matematyka
Słuszna uwaga, poprawiona niescisłość. Tylko teraz pytanie czy równoległobok dotrze do wyobraźni tak jak romb....
| 2015-02-11 10:05 |

Faworki
Przepis fajny, tylko mała uwaga: romb ma boki o takiej samej długości. Ten "drugi" romb to równoległobok.
| 2015-02-10 17:26 |

Tytul
ciasto na pewno bardzo dobra aje ja postanowilam coś zmienic ugotowany kisiel połaczyłam z 20 dkg masła utartego na...
| 2015-01-29 3:35 |
drupal hit counter