Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
452 sprawdzonych przepisów.


przepisy na domowe wypieki
Ciasta
    przepisy na domowe sałatki
sałatki
 




Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 120 minut Porcji 25 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

Biszkopt:
11 jajek
1 szklanka cukru
3 łyżki wody
14 łyżek mąki pszennej
2 (płaskie) łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki octu
Masa jabłkowa:
1500g jabłek
2 op. galaretki truskawkowej.
Masa budyniowa:
250g masła
1,5 szklanki mleka
1 op. budyniu śmietankowego (z cukrem)
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru.
Ponadto:
tłuszcz do wysmarowania blaszki
bułka tarta o obsypania formy.

Sposób wykonania:

Biszkopt:
1.Białka ubić na sztywną pianę.
2.Dodawać cukier,żółtka z wodą,ubijając.
3.Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką blaszki o wymiarach 24x37cm.
4.Piec ok.40 minut w temp. 170C.
Masa jabłkowa:
1.Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, smażyć ok. 10 minut.
2.Wsypać galaretki, wymieszać, chwilę smażyć.
Masa budyniowa:
1.Z mleka,budyniu,mąki i cukru ugotować budyń.
2.Masło utrzeć na puszystą masę i dodając po łyżce budyniu dokładnie wymieszać.
Jabłecznik:
1.Ostudzony biszkopt przekroić na trzy części.
2.Na jeden płat ciasta wyłożyć 1/2 masy jabłkowej,posmarować częścią masy budyniowej,przykryć drugim płatem ciasta.
3.Posmarować resztą masy jabłkowej,wyłożyć pozostałą masę budyniową i przykryć trzecim płatem ciasta.
4.Udekorować według uznania.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Alutka086 | | kulinarne przepisy [0]






Ewa Wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Pierniczki rewelacyjne będę musiała zrobić jeszcze raz bo większość już zjedzona.
Pozdrawiam mama 2 łakomczuszków...
| 2017-12-19 12:00 |

Aleksandra
Dlaczego sam się imieniem nie podpisałeś, marudo? Tak trudno przyjąć do wiadomości, że dania wege są bezmięsne?
P...
| 2017-12-16 10:44 |

Aleksandra
Zamów catering zamiast marudzić, będzie szybciej i prościej. Widać chłopiec z gimnazjum nigdy nie uczestniczył w przygot...
| 2017-12-16 10:40 |

Tytul
Nie :ryba po grecku, tylko kotlety sojowe po grecku. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Polędwica z łososia przy tym wysiada. ...
| 2017-12-15 19:59 |

Tytul
Bigos można zrobić dużo wcześniej i zamrozić, natomiast warzywa do ryby po grecku? Wyjmie się "rozciapciane", a przygoto...
| 2017-12-15 19:55 |

Tytul
Wyśmienicie wygląda :)...
| 2017-10-16 18:40 |

Tytul
Tak można użyć cukinii do sałatki na zimę....
| 2017-07-26 7:50 |

Tytul
Czy zamiast ogórków można uzyc cukinii?...
| 2017-07-25 11:48 |
drupal hit counter