Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 60 minut Porcji 24 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

6 szklanek mąki poznańskiej
3 szklanki cukru
duży proszek do pieczenia
cukier waniliowy
8 jajek
1 margaryna
2 kg jabłek
bułka tarta do posypania blachy

Sposób wykonania:

Do wysokiego naczynia wsypać 3 szklanki mąki, 1,5 szklanki cukru pół proszku do pieczenia, pół cukru waniliowego, 3 jajka 100 g margaryny to wszystko miksujemy na największych obrotach, obieramy jabłka i trzemy na tartce na dużych oczkach bierzemy dużą blachę kwadratową smarujemy blachę margaryną i posypujemy bułką tartą wlewamy z miksowane ciasto do blachy można rozprowadzić ciasto łyżką bierzemy z tarte jabłka i rozprowadzamy na ciasto.

Odstawiamy na bok. Bierzemy duże naczynie wsypujemy 3 szklanki mąki, 1,5 szklanki cukru, resztę proszku do pieczenia,resztę cukru waniliowego, wbijamy 5 jajek, wrzucamy 150 g margaryny to wszytko miksujemy na najwyższych obrotach. Tym miksowanym ciastem przykrywamy pierwsze cisto z jabłkami. Tak żeby nie było widać jabłek.

Wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika w 190C i piec godzinę przed wyciągnięciem ciasta sprawdzić patyczkiem czy ciasto się nie klei jeżeli tak to piec jeszcze tak koło 20 minut.
Jak ciasto będzie dobre wyciągnąć z piekarnika i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!!!!
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [3]




Przepisów
Od
Dodano 2012-08-16 22:59

Ciasto z jablkami

Nie dkladnie opisane jak wsypac ciasto



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-17 12:27

ciasto

wydaje mi się, że jest opisane i to bardzo dokładnie ?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-24 8:44

jabłecznik

przesada - az tyle jajek


kulinarne przepisy Dodaj komentarz
potrawy wigilijne




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Re
♥Uwazam iz ciekawe moze sprobuje♥
;)...
| 2014-12-20 21:39 |

Tytul
Rewelacja:) robię nieustająco dla dzieci :)
...
| 2014-12-06 11:52 |

odp
w tym przepisie jajka ucieramy całe a więc bez rozdzielania białek i żółtek....
| 2014-12-02 13:39 |

sernik
Proszę powiedzieć, czy jajka do sernika mają byc rozdzielone a białka ubite jak zwykle się to robi? 13 mam urodziny i c...
| 2014-12-01 10:36 |

Tytul
Bardzo dobre ciasto . Sama zaczęłam gotować pani przepisy choć mam 11 lat....
| 2014-11-23 13:59 |

Tytul
cukier kryształ czy cukier puder?...
| 2014-10-29 19:34 |

Tytul
Bardzo smaczna.Robi sie szybciutko.Ja odjelam ilosc cukru a dodalam zurawine:-)))...
| 2014-10-27 8:32 |

Tytul
Rewelacyjna kiszona kapusta. Podstawa to proporcje jak tu i kupno kapusty z dobrego źródła. Pędzona kapusta tak jak pędz...
| 2014-10-22 19:02 |
drupal hit counter