Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
438 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 45 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 pierś indyka
sól, pieprz
3-4 ząbki czosnku
świeży rozmaryn
olej ryżowy
10 dag boczku wędzonego w plastrach
kieliszek białego wina
sos:
1 łyżka masła

Sposób wykonania:

Przepis na proste w wykonaniu filety z indyka w rozmarynie z programu Ewa Gotuje.
Pierś umyć, osuszyć natrzeć solą i pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę, nacieramy czosnkiem a następnie obkładamy rozmarynem (igiełki rozmarynu rozgniatamy). Zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę a jeszcze lepiej na całą dobę.
Olej wlewamy na patelnie, gdy będzie ciepły kładziemy pierś indyka i obsmażamy na rumiano z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, obkładamy plastrami boczku. Mięso podlewamy białym winem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny.
Mięso wyjmujemy a sos spod pieczenia przelewamy na patelnie, podgrzewamy aby odparować, dodajemy masło (sos można zagęścić łyżką mąki). Sos wlewamy do sosjerki, mięso kroimy na plastry, podajemy z sosem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [3]




Przepisów
Od
Dodano 2012-10-03 12:15

Tytul

pycha, robiłam



Przepisów
Od
Dodano 2013-05-01 21:36

Ola Piotrkow Tryb.

Przepis suuuuuper bardzo latwy a smak boski!!!!! mysle zeby zamienic indyka na kurczaka....zobaczymy co z tego bedzie u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-28 14:20

Tytul

rewelacyjny przepis> Polecam!!


kulinarne przepisy Dodaj komentarz






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


inne podniebienie /
sałatka zrobiona słowo w słowo a jednak nikomu nie smakowała. Składniki osobno smakowały o wiele lepiej ...
| 2017-01-05 14:02 |

Tytul
czytać i rozumieć co się czyta....
| 2017-01-04 14:35 |

Tytul
dodaję do majonezu ząbek czosnku. Poprawia smak. Polecam...
| 2016-12-28 20:26 |

Małgorzata
ja moczę śledzie w mleku....
| 2016-12-21 20:04 |

Kasia z FB
Zrobiłam. Wyszły przepyszne. Ciasto perfekcyjne, najlepsze !...
| 2016-12-17 20:22 |

Tytul
Sos paprykowo-ziołowy rozrobić według opisu na opakowaniu. Sos czosnkowy dodać do smaku według uznania....
| 2016-12-15 18:45 |

pytanie
Chciałam zapytać ile ma byc sosu czosnkwego i czy sos paprykowo-ziołowy dodac w postaci proszku czy rozrobic ?...
| 2016-12-13 23:15 |

Tytul
dziękuję bardzo za przepis, ufam że się uda . Jak otworzę słoik z kapustą dodam opinię .Pasteryzuję kiszona kapustę w sł...
| 2016-11-24 19:17 |
drupal hit counter