Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 45 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 pierś indyka
sól, pieprz
3-4 ząbki czosnku
świeży rozmaryn
olej ryżowy
10 dag boczku wędzonego w plastrach
kieliszek białego wina
sos:
1 łyżka masła

Sposób wykonania:

Przepis na proste w wykonaniu filety z indyka w rozmarynie z programu Ewa Gotuje.
Pierś umyć, osuszyć natrzeć solą i pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę, nacieramy czosnkiem a następnie obkładamy rozmarynem (igiełki rozmarynu rozgniatamy). Zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę a jeszcze lepiej na całą dobę.
Olej wlewamy na patelnie, gdy będzie ciepły kładziemy pierś indyka i obsmażamy na rumiano z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, obkładamy plastrami boczku. Mięso podlewamy białym winem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny.
Mięso wyjmujemy a sos spod pieczenia przelewamy na patelnie, podgrzewamy aby odparować, dodajemy masło (sos można zagęścić łyżką mąki). Sos wlewamy do sosjerki, mięso kroimy na plastry, podajemy z sosem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [3]




Przepisów
Od
Dodano 2012-10-03 12:15

Tytul

pycha, robiłam



Przepisów
Od
Dodano 2013-05-01 21:36

Ola Piotrkow Tryb.

Przepis suuuuuper bardzo latwy a smak boski!!!!! mysle zeby zamienic indyka na kurczaka....zobaczymy co z tego bedzie u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-28 14:20

Tytul

rewelacyjny przepis> Polecam!!


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
wszystko ok ale jak dla mnie za duzo cukru, ja dalam mniej i wyszly rewelacyjne...
| 2014-07-27 12:38 |

Tytul
ta sałatka nie jest bardzo pikantna ,jej smak jest nie do opisania ...
| 2014-07-26 8:03 |

Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |
drupal hit counter