Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
415 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 45 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 pierś indyka
sól, pieprz
3-4 ząbki czosnku
świeży rozmaryn
olej ryżowy
10 dag boczku wędzonego w plastrach
kieliszek białego wina
sos:
1 łyżka masła

Sposób wykonania:

Przepis na proste w wykonaniu filety z indyka w rozmarynie z programu Ewa Gotuje.
Pierś umyć, osuszyć natrzeć solą i pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę, nacieramy czosnkiem a następnie obkładamy rozmarynem (igiełki rozmarynu rozgniatamy). Zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę a jeszcze lepiej na całą dobę.
Olej wlewamy na patelnie, gdy będzie ciepły kładziemy pierś indyka i obsmażamy na rumiano z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, obkładamy plastrami boczku. Mięso podlewamy białym winem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny.
Mięso wyjmujemy a sos spod pieczenia przelewamy na patelnie, podgrzewamy aby odparować, dodajemy masło (sos można zagęścić łyżką mąki). Sos wlewamy do sosjerki, mięso kroimy na plastry, podajemy z sosem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [3]




Przepisów
Od
Dodano 2012-10-03 12:15

Tytul

pycha, robiłam



Przepisów
Od
Dodano 2013-05-01 21:36

Ola Piotrkow Tryb.

Przepis suuuuuper bardzo latwy a smak boski!!!!! mysle zeby zamienic indyka na kurczaka....zobaczymy co z tego bedzie u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-28 14:20

Tytul

rewelacyjny przepis> Polecam!!


kulinarne przepisy Dodaj komentarz






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


mniam
Zrobiłam wczoraj, zamiast brzoskwiniowego dałam kiśle cytrynowe i jabłka w kostke :) Wyszło super! ...
| 2016-05-01 6:48 |

igloglo
pych mniam...
| 2016-04-22 15:41 |

Tytul
Ja oczywiście zmodyfikowałam i zamiast 4,5 szkl. mąki dodałam 2 szkl, zamiast 1,5 szkl oleju dodałam jedną niepełną szkl...
| 2016-04-15 12:09 |

Tytul
Zapomniałam dodać, że babka cud nawet przez tydzien jest leciutka i świeżutka jak puch....
| 2016-04-13 19:02 |

Tytul
Ja dodałam 6 żółtek i 2 łyżeczki proszku do pieczenia ze względu na kakao. Dodałam również dżem nektarynkowy własnej rob...
| 2016-04-13 19:01 |

Tytul
Schab pieczony najczęściej nadziewa się śliwką i nie ma w tym nic dziwnego. To suche mięso, które nabiera dzięki temu sm...
| 2016-03-31 9:20 |

Tytul
Na zdjęciu jest schab nadziewany sliwkami.W przepisie nic na ten temat nie ma....
| 2016-03-24 18:41 |

Tytul
najlepsza...
| 2016-03-23 12:12 |
drupal hit counter