Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
421 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

kg łopatki wieprzowej
opakowanie ciasta francuskiego
25 dkg wędzonego boczku
kawałek kiełbasy
1 duże jajko
łyżka musztardy
2 łyżki przecieru pomidorowego
250 ml jarzynowego wywaru
łyżka domowej mieszanki przypraw
4 ząbki czosnku
2 czerwone papryki
3 dorodne cebule
2 liście laurowe
chili
kilka ziaren ziela angielskiego
zioła prowansalskie
oliwa do smażenia oraz masło do wysmarowania formy
sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, boczek i czosnek również siekamy w kostkę, wszystkie te składniki przesmażamy na rozgrzanej oliwę w dużym garnku.

Mięso myjemy i kroimy w kostkę jak na gulasz, przesmażamy na patelni, na rozgrzanej oliwie, dodajemy do garnka z cebulą. Całość przyprawiamy domową mieszanką przypraw, zielem angielskim, liściem laurowym oraz ziołami prowansalskimi i chili.
Przecier pomidorowy i musztardę rozprowadzamy w 100 ml wody i dodajemy do mięsa, całość dusimy 45 minut, mieszając od czasu do czasu i uzupełniając wywarem.

Kiełbasę i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do potrawy (po 45 minutach duszenia), gotujemy na małym ogniu kolejne 20 minut, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, przekładamy nasz gulasz.

Ciasto francuskie lekko wałkujemy i przykrywamy nim naczynie z gulaszem, smarujemy jajkiem i nakłuwamy widelcem.

Całość pieczemy 20 minut w 180 stopniach C. Gulasz podajemy z pieczywem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [1]




Przepisów
Od
Dodano 2013-12-16 10:49

PYSZNOŚCI

Wytestowałam ten przepis na chrzest mojego synka.każdy z gości zachwalał to danie wiec gorąco polecam


kulinarne przepisy Dodaj komentarz
przepisy na wigilijne potrawy
Przepisy na potrawy wigilijne







Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
jailbait porn...
| 2016-12-06 0:44 |

Tytul
lolita...
| 2016-12-05 22:41 |

Tytul
dziękuję bardzo za przepis, ufam że się uda . Jak otworzę słoik z kapustą dodam opinię .Pasteryzuję kiszona kapustę w sł...
| 2016-11-24 19:17 |

Rogale Marcinskie
Dodałam samych orzechów zamiast migdałów bo nie miałam ich akurat w kuchni. Rogale wyszły cudowne. ...
| 2016-11-11 13:33 |

Sałatka z wieloryba
Jest to pierwsza moja stworzona sałatka.Osoby,które miały okazję spróbować,oceniły jako wyśmienita.A sama nazwa zaciekaw...
| 2016-11-04 16:33 |

LidiaFB
Ulubiony murzynek moich dzieci.Polecam...
| 2016-10-31 9:25 |

Limonkowa piramida
Ciasto wygląda przepięknie i oryginalnie...
| 2016-10-30 19:36 |

SylwiaFB
Mmmm pysznosci z dziecinstwa :)))...
| 2016-10-30 14:35 |
drupal hit counter