Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 75 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

4 golonki
sól, pieprz
pół łyżeczki smalcu
2 cebule
kg kiszonej kapusty
4 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, łyżeczka kminku,4 jałowce
3 szklanki bulionu
0,5 szkalnki ciemnego piwa karmelowego

Sposób wykonania:

Golonki obsypujemy solą i pieprzem i odstawiamy na pół godziny. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na smalcu i zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną i odciśniętą kapustę. Na to wykładamy golonkę, dodajemy przyprawy, zalewamy bulionem i dusimy do miękkości - 2 godziny w normalnym garnku, 40 minut w szybkowarze.
Po tym czasie golonki wyjmujemy, zalewamy piwem i pieczemy w piekarniku aż się zrumienią. Golonki podajemy z wcześniej uduszona kapustą.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [1]




Przepisów
Od
Dodano 2014-02-16 7:45

Dziękuję Ci Ewo

Robię golonke według tego przepisu od około trzech lat,i za każdym razem smakuje świetnie,szczególnie dzięki temu przepisowi,poznałem smak jałowca.Polecam wszystkim amatorom gotowania w kuchni i smakoszom golonki.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
wszystko ok ale jak dla mnie za duzo cukru, ja dalam mniej i wyszly rewelacyjne...
| 2014-07-27 12:38 |

Tytul
ta sałatka nie jest bardzo pikantna ,jej smak jest nie do opisania ...
| 2014-07-26 8:03 |

Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |
drupal hit counter