Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
412 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Tradycyjne polskie dania

Czas 30 minut Porcji 20 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 główka kapusty (może być włoska)
400 g ryżu
2 cebule
400 g mięsa mielonego np.łopatka
łyżka masła
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
1 szklanka śmietany
1 szklanka żuru

Sposób wykonania:

Gołąbki z programu Ewa gotuje. Kapustę gotujemy w lekko osolonej wodzie do momentu aż liście zmiękną.
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę. Cebulkę podsmażamy na maśle na złoty kolor.
Do cebuli dajemy posiekane 2 ząbki czosnku, dodajemy je pod koniec smażenia cebuli.
Ryż mieszamy z cebulką i mięsem, doprawiamy solą i pieprzem.
Z przygotowanych liści kapusty odcinamy twardą część nerwów.
Liśćmi wykładamy dno naczynia. Na liście nakładamy farsz zwijamy jak gołąbki, układamy w naczyniu. Całość zalewamy śmietaną i żurkiem.
Przykrywamy liśćmi kapusty, przykrywamy pokrywą i pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [3]




Przepisów
Od
Dodano 2012-03-15 10:03

Tytul

czy ktoś z was próbował do gołąbków taka zalewe z żurku?
muszę spróbować



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-15 18:21

Tytul

pyszne jutro właśnie robię są rewelacyjne polecam



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-31 12:18

Tytul

polecam u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


zalewa
czy 1000 ml wody napewno? a moze jedno 0 za duzo!+ 300ml octu- napewno zalewa za slaba- a moze ? chce je zrobic bo uwiel...
| 2015-08-29 18:14 |

Tytul
Witam. Juz od dziecka to ciasto jest w mojej rodzinie znane. Robione jest ono zwlaszcza na swieta lub z okazji imprez. T...
| 2015-08-26 14:55 |

anna
pizza jest tak cudowna ze robie ją non stop kazdemu smakuje i kazdy prosi mni o przepis.dziękuje...
| 2015-08-12 12:20 |

Tytul
Dobre wyszły...
| 2015-08-11 14:42 |

rewelacja
rowniez robilam :-) zupa pycha,rodzinka sie zajadala :-)...
| 2015-08-09 21:09 |

Tytul
CZY W SŁOIKACH RZEBA DOTAC ZALEWE KURA ZOSTAŁA CZY MAJĄ BYC SAME WARZYWA...
| 2015-08-08 19:46 |

Tytul
Bardzo dobry przepis. serdecznie dziękuję :)...
| 2015-07-29 17:12 |

Tytul
taka ilosc podalam,bo latwiej potem obliczyc proporcje.Wystarczy 1/3 tej ilosci.Pozdrawiam
...
| 2015-07-11 19:19 |
drupal hit counter