Strona główna >> Dania główne
Jajka z cukrem ubić na białą masę. Cały czas ucierając dodawać śmietanę oraz make z proszkiem do pieczenia. Na koniec, nadal ucierając powoli wlewać oranżadę. Ciasto przelać do formy. Ś . . .
Filety umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, następnie oprószamy je solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy an pół godziny w chłodne miejsce. Pomidory suszone w . . .
PRZYGOTOWANIE: Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostki, przyprawić i podsmażyć na małej ilości oleju. Wędzony boczek pokroić w plasterki i również podsmażyć z cebulą na patelni. Odcedzi . . .
Odmoczone, pokrojone w kawałki zaprawione sokiem z cytryny i osączone płaty śledziowe doprawiamy ziołami (oregano, bazylia, cząber, tymianek) i pieprzem kolorowym oraz dodajemy pokrojoną w . . .
Ciekawa propozycja n warzywa w mleczku kokosowym. Czosnek obieramy i drobno kroimy, przesmażamy na rozgrzanej oliwie uważając by się nie przypalił, dodajemy warzywa mrożone i lekko przesma . . .
Pstrąg patroszymy, odrzucamy głowę i ogon, odkrajamy filety i wyjmujemy ości (używamy do tego pęsety). Gotowe filety z pstrąga przyprawiamy solą i odstawiamy. Rozmrażamy szpinak. Czosne . . .
Przygotowujemy swoje ulubione ciasto naleśnikowe, ale nieco gęstsze. Filety kroimy na niewielkie kawałki. Lekko solimy, obsypujemy pieprzem. Moczymy we wcześniej przygotowanym cieście nal . . .
Karkówkę kroimy na plastry, układamy w zamykanym naczyniu i zalewamy winem oraz brandy. Warzywa kroimy w plastry, dodajemy do karkówki, wrzucamy też tymianek, liść laurowy i pokruszony jał . . .