Strona główna >> Dania główne
Szparagi myjemy, odcinamy główki i odkładamy, pozostałe części szparagów kroimy w kostkę. Bulion podgrzewamy, dodajemy kawałki szparagów natomiast główki gotujemy w oddzielnym garnku z pos . . .
Sposób wykonania: Cebule pokroić w kostkę Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach razem poddusić na maśle.Do tego dodać szpinak i jeszcze dusić 10 min. Do gotującej wody dodać poddusz . . .
Piersi z kurczaka opłukać i pokroić na wąskie paseczki wszerz posypać solą, pieprzem i papryka, odstawić. Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i zmiksować mikserem do uzyskania jednoli . . .
Kruche paszteciki z pieczarkami to pyszna potrawa wigilijna. Są idealne do czerwonego barszczu. Szybkie i proste w zrobieniu. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w . . .
Tosty francuskie czyli chleb w jajku . Jajka rozkłócamy z mlekiem, solimy i pieprzymy ( nie dodajemy pieprzu jeżeli robimy tosty na słodko). Pieczywo maczamy w masie jajecznej i sma . . .
Czasochłonne, ale efektowne ciasto herbatnikowy domek z serem. Zaczynamy od przygotowania masy serowej. Mikserem łączymy masło z cukrem pudrem, następnie dodajemy twaróg z wiaderka i miesz . . .
1. Rozbij jako na talerzu i wymieszaj z szczyptą soli. 2. Rozgrzej patelnie następnie wlej na nią olej. 3. Kromkę chleba namocz w jajku. 4. Daj ją na patelnię i poczekaj aż się zarumien . . .
Wyrabiamy wszystkie składniki, robimy wałek o średnicy 3-4 cm. zawijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Kroimy talarki o gr. 1 cm robimy z nich kuleczki które delikatnie spła . . .