Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
445 sprawdzonych przepisów.


przepisy na domowe wypieki
Ciasta
    przepisy na domowe sałatki
sałatki
 




Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 60 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

6 jaj
po 2 łyżki maki tortowej, krupczatki, ziemniaczanej,
6 łyżek cukru,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
cukier wanilinowy,
pół szklanki oleju,
6 jabłek

Sposób wykonania:

Ubić 6 białek dodać 6 łyżek cukru i ubić na sztywno. Ubić 6 żółtek na puch i dodać do ubitych białek z cukrem i delikatnie mieszając łyżką połączyć na gładką masę, dodawać stopniowo maki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wanilia i łyżka mieszać do uzyskania gładkiej masy, następnie wlać olej i dalej łyżką wymieszać na gładko.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć równo ciasto. Jabłka obrać, wydrążyć środki, podzielić na ćwiartki, a te z kolei na cztery pazurki przypominające półksiężyce. Jabłka wbijać gęsto rzędami w ciasto, uważając aby nie przepchnąć ciasta żeby na całej powierzchni było jednakowej grubości.

Piec w 180 stopniach ok.30-40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać pudrem.
Autor Reneta Szara.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [2]




Przepisów
Od
Dodano 2012-01-15 19:22

Ciasto

bardzo proste ciasto szybko sie robi,szybko sie piecze,a jeszcze szybciej znika z talerza.do corki przyszla kolezanka i upieklam przy niej w niecala godzine dziewczynki zajadaly sie,dzieki za super przepis.

@Moderator: Autorem komentarza jest autorka przepisu u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-20 8:09

Tytul

brawo o to chodzilo proste przepisy a badzo dobre alicja


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Przepyszny chłodnik. Pozdrawiam Jola ...
| 2017-07-17 18:06 |

Keks
Może masz rację z tym obsypaniem bakalii mąką. U mnie tak jak na zdjęciu bakalie opadają na dno ciasta. Następnym razem ...
| 2017-04-02 19:43 |

cwibak
Zanim dodamy bakalie do ciasta, oprószmy je mąką, wówczas nie opadną na spód podczas pieczenia...
| 2017-04-01 17:36 |

Murzynek a nie ambasador
To jest typowy murzynek drogie panie. ...
| 2017-04-01 17:17 |

olej
Najlepszy jest olej kokosowy, bo nie utlenia się w wysokiej temp. i przez to nie jest szkodliwy...
| 2017-04-01 17:16 |

Ambasador a nie murzynek
To,że ciasto jest kakaowe, nie oznacza że jest murzynkiem. W tradycyjnym przedwojennym przepisie dodaje się mniej mleka...
| 2017-03-16 8:45 |

Tytul
Przepis jest czytelny i nie wiem skąd takie pytania....
| 2017-02-18 14:19 |

rewelacja
sałatka jest pyszna...
| 2017-02-15 21:22 |
drupal hit counter