Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
440 sprawdzonych przepisów.


przepisy na domowe wypieki
Ciasta
    przepisy na domowe sałatki
sałatki
przepis na pączki
pączki
     




Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 105 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 paczka krakersów słonych Lajkonik
1 puszka masy krówkowej
szklanka wyłuskanych uprażonych orzeszków ziemnych

masa budyniowa:
1 budyń waniliowy,
1 szkl. mąki pszennej,
1 l mleka,
5 żółtek,
3/4 szkl. cukru,
1 kostka masła lub margaryny ,
tabliczka mlecznej czekolady do dekoracji

Sposób wykonania:

Spód blachy 40/20 cm wyłożyć krakersami solą do góry. Z litra mleka odlać szklankę. pozostałe mleko zagotować z cukrem i masłem. w osobnym rondelku zmiksować mąkę, budyń i żółtka wraz z odlaną szklanką mleka. Gdy w garnku zagotuje się mleko z margaryną to wlać do tego składniki z rondelka i energicznie mieszać aż powstanie gęsta masa. Połowę gorącej masy wylewamy na krakersy. Na to kładziemy kolejna warstwę krakersów. W osobnym naczyniu mieszamy masę krówkową z orzeszkami, zostawiamy jednak kilka do dekoracji. Powstałą masę wykładamy na ciastka, na to drugą polowe masy budyniowej.

Na wierzch ścieramy tabliczkę czekolady i na koniec posypujemy pozostałymi orzeszkami. ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Najlepiej spożywać je na drugi dzień , wtedy smakuje doskonale.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [1]




Przepisów
Od
Dodano 2013-01-04 17:04

Tytul

Bardzo pyszne ciasto wyprobowalam i polecam


kulinarne przepisy Dodaj komentarz






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Przepis jest czytelny i nie wiem skąd takie pytania....
| 2017-02-18 14:19 |

rewelacja
sałatka jest pyszna...
| 2017-02-15 21:22 |

Emi:-)
Rogaliki pyszne, udały się tylko troszkę zmieniłam przepis, ponieważ robiłam z jabłkiem (renetą).
Do ciasta dodał...
| 2017-02-11 19:48 |

inne podniebienie /
sałatka zrobiona słowo w słowo a jednak nikomu nie smakowała. Składniki osobno smakowały o wiele lepiej ...
| 2017-01-05 14:02 |

Tytul
czytać i rozumieć co się czyta....
| 2017-01-04 14:35 |

Tytul
dodaję do majonezu ząbek czosnku. Poprawia smak. Polecam...
| 2016-12-28 20:26 |

Małgorzata
ja moczę śledzie w mleku....
| 2016-12-21 20:04 |

Kasia z FB
Zrobiłam. Wyszły przepyszne. Ciasto perfekcyjne, najlepsze !...
| 2016-12-17 20:22 |
drupal hit counter