Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepis na pizze
Czas 35 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

2 szklanki mąki
20 g drożdży
łyżeczka cukru
3/4 szklanki ciepłej wody ( w razie potrzeby więcej)
2 łyżeczki oliwy
1/2 łyżeczki soli

Sposób wykonania:

Przygotowujemy zaczyn z drożdży, i łyżeczki cukru. Odstawiamy by się spieniły. Do miski wsypujemy mąkę, sól, wlewamy oliwę, gotowy rozczyn i zagniatamy ręką ciasto, drugą dolewamy porcjami ciepłą wodę. Ciasto wyrabiamy tak długo, aż samo zacznie odchodzić od rąk. Gotowe ciasto przykrywamy czystą ściereczką, i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30-60 minut aby podwoiło swoją wielkość. Następnie rozciągamy je na wysmarowanej tłuszczem blaszce, nakłuwamy widelcem i smarujemy sosem, na wierzch kładziemy ulubione składniki, posypujemy serem i pieczemy 15-20 minut w 220 st C.
Sos pomidorowy: puszka pomidorów krojonych, sól, pieprz, papryka ostra, 1 cebula, 3 ząbki czosnku.
Cebule kroimy w kostkę, szklimy na oliwie, dodajemy pomidory, wyciśnięty ząbek czosnku i przyprawy, dusimy aż sos odparuje i zgęstnieje.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (5 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [20]




Przepisów
Od
Dodano 2012-06-30 11:11

buntowniczka ;p

pizza wyszła wspaniała dziękuję za wspaniały przepis ;p



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-21 18:51

Pizzaaaaaa

Ja dopiero pierwszy raz sobie pizzę! Co będzie to zjem :-P a wiem ze przepis ok a ja dam radę!



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-22 21:12

ligia

robiłam ostatnio, wyszła super, ciasto w sam raz- nie za grube ani nie za cienkie,polecam u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-03 21:19

Tytul

bardzo dobreu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-04 19:58

Super

Polecam, pizza wyszła pyszna ?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-15 16:12

pizzzzzzzzzzzzza

ciasto ciękie i suche pozatym ok.



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-29 15:41

pytanie

jakim sosem smarujemy ? Jak go sporządzić ?

pycha - moderator
pycha
Przepisów 43
Od 2011-01-24 18:49
Dodano 2012-09-29 16:03

Tytul

pomidorowym u?miech przepis podaję w opisie



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-27 17:50

Tytul

ja bardzo często robię pizzę i naprawę ciasto wychodzi super jest takie jakie powinno być polecam



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-02 18:34

Tytul

ciasto jest naprawdę gode polecenia. Pizza wyszła wyśmienita.



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-20 20:32

pytanie

Co zrobić gdy ciasto ciężko jest rozwałkować tzn. kurczy się? może coś nie tak w proporcjach?

Moje proporcje to:
500g mąki
0.5 szklanki wody (letniej)
0.5 szklanki mleka( letniego)
30g świeżych drożdzy
1 łyżeczka oliwy
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki soli
Z góry dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-20 21:29

Tytul

Prosze skorzystać z proporcji podanych w tym przepisie. Ciasto na pizze nie będzie ciężko rozwałkować.



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-27 21:53

pizza

pizza była bardzo dobra dziękuje za przepis.



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-08 9:19

świetny przepis

ciasto poprostu pyszne, łatwo się robi...zawsze wychodzi. super przepis



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-15 15:22

Tytul

Pizza rewelacyjna. Polecam.



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-28 11:26

Tytul

zrobiłam pierwszy raz i wyszła bardzo smaczna pizza u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-05-26 22:08

Tytul

nie zadóżo drożdży na tyle mąki



Przepisów
Od
Dodano 2013-05-26 22:09

Tytul

ja dałam bym 5g drożdży na
2szk. mąki



Przepisów
Od
Dodano 2013-06-22 13:43

Tytul

Zawsze robie ciasto na pizzę z tego przepisu i wychodzi bardzo dobre u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2014-08-19 20:11

Karolina

Próbowałam wiele przepisów ale ten jest najlepszy tyle że robię wszystko x2 żeby ciasto było grubsze i rozkładam na cała blaszkę ?arta sos do pizzy... ketchup plus przyprawy wedle uznania zioła itd plus można dodać koncentrat pomidorowy u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


tytul
=...
| 2014-08-20 10:27 |

Karolina
Próbowałam wiele przepisów ale ten jest najlepszy tyle że robię wszystko x2 żeby ciasto było grubsze i rozkładam na cała...
| 2014-08-19 20:11 |

Tytul
W tamtym roku robiłam ogórki w/g przepisu pani Ewy W. z czosnkiem,zanim włożyłam do słoikówp ołowę wyjadłam.PYSZNA !!!!...
| 2014-08-18 16:11 |

do ciapa
Poczytaj o pasteryacji i dopiero wówczas wypowiadaj się....
| 2014-08-06 18:45 |

Tytul
25 minut gotwania ogorka to wyjdzie z tego pirre wg mnie ogórek powinien byc twardy a nie "ciapa"...
| 2014-08-06 8:51 |

Tytul
Pasteryzację liczy się od momentu gdy woda w garnku zacznie wrzeć. Czasem jak masz zimną wodę i zimne słoiki z zawartośc...
| 2014-08-01 8:43 |

Tytul
pasteryzowac około 25 min- ale jest to całkowity czas od kiedy włożymy słoiki z zimna sałatką do nagrzanego piekarnika c...
| 2014-07-31 17:23 |

:-)
Właśnie jestem w trakcie robienia sałatki :-)Wpadłam podejrzeć przepis, i właśnie zagotowałam zalewę, mam adzieje , że n...
| 2014-07-31 14:04 |
drupal hit counter