Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 30 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

3 paczki herbatników,
2szkl. mleka,
cukier waniliowy,
4 żółtka,
0,5 szkl. cukru,
2 łyżki cukru,
3/4 kostki margaryny,
1,5 paczki herbatników krakersów,!!!
puszka mleka słodzonego,
400 ml śmietany,
2 łyżeczki żelatyny,
0,5 tabliczki gorzkiej czekolady startej na tarce lub kakao

Sposób wykonania:

Ciasto krówka bez pieczenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę herbatników. Robimy masę budyniowa z 2 części:

Pierwsza część 0,5 szkl. mleka + cukier waniliowy + 4 żółtka + 1 szkl. mleka = łączymy wszystkie składniki
Druga część 1,5 szkl. mleka + 3/4 kostki margaryny + 0,5 szkl. cukru

Gotujemy mleko z tłuszczem a następnie dodajemy cały czas trzymając na małym ogniu masę powstałą z 1 części i mieszamy aż zgęstnieje. Miksujemy na jednolitą masę, powstałą ciepłą masę rozprowadzamy na herbatnikach. Na tą masę rozkładamy warstwę herbatników krakersów. Na krakersy nakładamy karmel powstały z mleka i znowu warstwę krakersów. Ubijamy śmietanę z 2 łyżkami cukru do ubitej śmietany dodajemy żelatynę rozprowadzoną w 2 łyżkach gorącej wody. Krotką chwilę miksujemy i wszystko musi pięknie się połączyć. Masę rozprowadzamy na krakersach i posypujemy całość czekoladą lub kakao.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (6 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pysia | | kulinarne przepisy [13]




Przepisów
Od
Dodano 2012-03-26 6:20

Smaczne

Uwielbiam to ciasto,ale niestety muszę o nim zapomnieć,bo za chwilę zamienę wagę łazienkową na towarową;(



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-15 20:00

Tytul

poproszę o podpowiedż jaka śmietana



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-16 13:34

ciasto

chodzi oczywiście o śmietanę 30%, słodką



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-04 19:38

Jaka blacha

Na jaką blachę jest to ciasto?

pysia
pysia
Przepisów 13
Od 2012-01-11 15:09
Dodano 2012-08-25 18:49

Ciasto krowkowe bez piecze

blaszka 30cm /24cm



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-30 12:13

Coś mi tu nie pasuje

W składnikach podana jest ilość - 2 szklanki mleka, a według sposobu przygotowania wychodzi na to, że potrzeba 3 szklanki. i zastanawia mnie jeszcze czy ta pierwsza część masy budyniowej nie będzie za rzadka?



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-01 8:27

Tytul

niech autorka Pani Ula się wypowie u?miech

pysia
pysia
Przepisów 13
Od 2012-01-11 15:09
Dodano 2012-09-02 18:57

ciasteczka kokosowe

zawsze robię tak jak podałam ..i się udaje..powodzenia

kostka margaryny,szkl.cukru,1opak.cukru waniliowego+1 łyzeczka proszku do pieczenia,szkl.wiórek kokosowych,1i1/2szkl.mąki


wszystkie składniki wyrobić na gęstą masę ,dodać wiórki ,można podzielić na kilka częsci i do każdej dodać co innego,np;orzechy,bakalie,kakao itd....zawsze się udają ciastka,są fantastyczne i lubią je robić dzieciaczki,jam robie je z moim synem ,który wycina różne kształty i układa na blaszkach.Pieczemydo 15 min,średnia półkapiekarnika w 170st.



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-26 22:59

Tytul

ja sie pogubilam te czesci mieszamy znaczy ubujamy ze soba bez gotowania jedna jak i druga tak? a potem pisze ze mleko z tluszczem ale ktore bo taam nie ma juz skladnikow wszsytko wykorzystane w 1 i 2 czesci ?art)



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-27 13:49

ciasto krówka

części mieszamy ze sobą. To jest kontynuacja części II u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-21 11:43

3 Bit

to ciasto to nic innego jak 3 bit tylko warstwy są odwrotnie



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-08 18:33

Ania

No a jak zorbić ten karmel bo o nim w przepisie nic nie pisze



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-08 20:30

karmel

kupić gotowy albo mleko słodzone skondensowane gotować przez 2 godziny


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


tytul
=...
| 2014-08-20 10:27 |

Karolina
Próbowałam wiele przepisów ale ten jest najlepszy tyle że robię wszystko x2 żeby ciasto było grubsze i rozkładam na cała...
| 2014-08-19 20:11 |

Tytul
W tamtym roku robiłam ogórki w/g przepisu pani Ewy W. z czosnkiem,zanim włożyłam do słoikówp ołowę wyjadłam.PYSZNA !!!!...
| 2014-08-18 16:11 |

do ciapa
Poczytaj o pasteryacji i dopiero wówczas wypowiadaj się....
| 2014-08-06 18:45 |

Tytul
25 minut gotwania ogorka to wyjdzie z tego pirre wg mnie ogórek powinien byc twardy a nie "ciapa"...
| 2014-08-06 8:51 |

Tytul
Pasteryzację liczy się od momentu gdy woda w garnku zacznie wrzeć. Czasem jak masz zimną wodę i zimne słoiki z zawartośc...
| 2014-08-01 8:43 |

Tytul
pasteryzowac około 25 min- ale jest to całkowity czas od kiedy włożymy słoiki z zimna sałatką do nagrzanego piekarnika c...
| 2014-07-31 17:23 |

:-)
Właśnie jestem w trakcie robienia sałatki :-)Wpadłam podejrzeć przepis, i właśnie zagotowałam zalewę, mam adzieje , że n...
| 2014-07-31 14:04 |
drupal hit counter